Golden Globe jelölt a Saul fia!

Golden Globe jelölt a Saul fia!

2015 tagadhatatlanul Nemes Jeles László éve volt. Vajon 2016 is az lesz?

A Golden Globe gálák történetében harmadik alkalommal fordul elő (az előző kettő Szabó István nevéhez fűződik), hogy magyar film is bejut a legjobb 5 közé: a Saul fia megállíthatatlanul menetel előre. A legjobb idegen nyelvű film kategóriában jelölt alkotás eddig is számos elismerést zsebelt már be, például a Cannes-i fesztivál Nagydíját, a fődíjat az Operatőrök nemzetközi fesztiválján, a legjobb külföldi filmnek járó elismerést a Brit Független Filmdíj (BIFA) kiosztón, de megválasztotta a legjobb elsőfilmnek a New York-i Filmkritikusok Egyesülete (NYFCC) és az év legjobb külföldi filmjének a Los Angeles-i Filmkritikusok Szövetsége (LAFCA) is.

A Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetsége pedig bejelentette a 2016-os Golden Globe-díjak jelöltjeit, ami között szintén ott van Nemes Jeles első filmje. Ez a szervezet a Los Angelesben élő, de a világ 55 különböző országából származó újságírókból áll, így a Golden Globe igazi értékét az adja, hogy nem csupán hollywoodi szemszögből vizsgálják a produkciókat, s a jelöltek a világ filmgyártásának sokkal szélesebb palettájáról kerülnek ki.

A magyar jelölt mellett azért egyéb érdekességek is akadnak a listán: szintén jelölést kapott A szürke ötven árnyalata betétdala, a Love Me Like You Do és a visszatérő Sylvester Stallone is a Creed-ben nyújtott alakításáért (Legjobb férfi mellékszereplő). Ismét jelölték a Trónok harcát, Alejandro González Iñarritu-t és Jennifer Lawrence-t. A Golden Globe-díjakat 2016. január 10-én adják át.

  • 1817 2015. december 22 Belföld 2015. december 22.

    Facebook Comments