Programok augusztus 20-án: ezt csinálhatjuk a tűzijáték előtt
Írta:

Programok augusztus 20-án: ezt csinálhatjuk a tűzijáték előtt

Így zajlik idén a nemzeti ünnepünk.

 

 

 

 

Augusztus 20. kétség kívül a legnagyobb és a legszínesebb ünnepünk, aminek minden évben megvan a jól bejáratott menetrendje. Ebben nagy változások idén sem lesznek, de azért jó pár új elemet is tartalmaz a hivatalos ünnepség. Az eseménysorozatot idén is az ünnepélyes zászlófelvonás és a tisztavatás nyitja a Kossuth téren, majd a szokásos légi és vízi parádé következik, ahol katonai és polgári repülőgépek, ejtőernyősök, műrepülők és sárkányrepülőgépek bemutatóját nézhetjük majd meg, és lesz hajós felvonulás is a Dunán.

 

Ahogy már megszokhattuk, egész nap látogatható lesz a Magyar Ízek Utcája a Duna-parton, ahol minőségi magyar termékeket, hagyományos nemzeti ételeket és italokat kóstolhatunk meg, illetve itt debütál az ország tortája is, ami idén a Boldogasszony csipkéje, egy igazi málnás csoda, a cukormentes torta pedig a Kicsi gesztenye, ami értelemszerűen gesztenyés ízvilágot képvisel majd.

 

Ha már jóllaktunk, látogassunk el a Mesterségek Ünnepére is, ahol az idei díszvendég Japán, a kiemelt téma pedig a lábbeli készítés lesz. A 33. alkalommal megrendezésre kerülő programsorozaton közel ezer kézműves mesterrel, több száz fellépővel, egész napos színpadi programmal, mesterség-bemutatókkal és népi játszóházakkal várják a látogatókat. Több mint nyolcszáz magyar és százötven külföldi kézműves látványműhelyeiben ismerkedhetünk meg a szakmák rejtelmeivel.

 

Az államalapítás ünnepén az Országház is megnyitja a kapuit, ami azt jelenti, hogy ezen a napon előzetes regisztráció nélkül látogatható a törvényhozás épülete.

 

Mivel augusztus 20. nem csak az államalapítás, hanem az új kenyér ünnepe is, ezért természetesen idén sem maradhat el az ökumenikus kenyéráldás, majd az Aratómenet, valamint lesz ünnepi szentmise a Szent István Bazilika előtt és Szent Jobb-körmenet is.

 

A napot pedig természetesen a tűzijáték zárja este 9 órától.

  • 615 2019. augusztus 13 Belföld 2019. augusztus 13.

    Facebook Comments