3 higiéniai baki, amit mindenki elkövet otthon
Írta:

3 higiéniai baki, amit mindenki elkövet otthon

Nem nehéz elkövetni ezeket a hibákat, de egy kis tudatossággal elkerülni sem lesz nehéz őket. Segítünk, hogy nálad többé ne fordulhassanak elő az alábbiak. 

 

1. Halogatás

„Még nem viszem le a szemetet, majd holnap. Még nem teszem be a hűtőbe az ételt, csak langyos, teljesen ráér lehűteni. Még nem dobom be a mosást, mert rohanok, majd később…” – sokan szinte napi szinten mondogatjuk a fenti mondatokat (és kivel ne fordult volna elő, hogy másnap, harmadnap sem foglalkozott a szeméttel vagy a szennyessel?!). Márpedig a halogatásról jobb mielőbb leszokni, mert a fent említett dolgokkal (is) melegágyat biztosíthatunk a baciknak.

 

2. Váltócipő (vagy annak hiánya)

A legtöbb ember leveszi a cipőjét, ha hazaér, vendégségben meg aztán pláne, de kivel ne esett volna már meg, hogy akár feledékenységből trappolt volna végig a szőnyegen utcai csukában, akár idő hiányában „kellett volna” visszarohannia valamit megkeresni. Hogy ezt soha többé ne tedd, csak gondolj a legdurvább dolgokra, amik az utcán vannak: ottfelejtett kutyakaki, szemét, a hajléktalanok hátrahagyott dolgai… nem is soroljuk tovább, mi mindennel érintkezhet a cipőd talpa akár észrevétlenül is. Ugye, te sem szeretnéd ezeket bevinni az otthonodba? Válts hát gyorsan cipőt, amikor hazaérsz. És a legjobb, ha a váltócipődet is rendszeresen mosod, tisztítod – mert bizony, a bent használt lábbeli is koszolódik.

 

3. Tiszta a levegő?

Ha kellemetlen szagot érzel az otthonodban, máris a légfrissítő után nyúlsz? Ne tedd, mert ezekből a termékekből akár az egészségre káros anyagok is a lakás levegőjébe kerülhetnek. Ezt nyilván te sem szeretnéd. Szellőztess inkább egy nagyot, illetve keresd meg a szag forrását, és semlegesítsd. Ha ezután mindenképp illatosítani szeretnél, válassz természetes megoldásokat, például tegyél egy illatos szappant a szekrénybe, vagy használj szódabikarbónát a cipők szagtalanítására.

 

Természetes és környezetbarát megoldást kínál a szagok ellen például a Hiilibag is. Hallottál már róla? A Hiilibag egy bambusz szénnel töltött zsákocska, amely hatékonyan szagtalanít, és az esetleges méreganyagokat is kiszűrheti a levegőből, sőt, a penész ellen is felveszi a harcot. Használata is nagyon egyszerű: csak helyezd oda, ahol javítanál a levegő minőségén, és már kész is vagy – légszűrő párnácskád két évig teszi a dolgát. Háromhavonta van csak vele teendőd: tedd ki egy kicsit a napfényre, hogy megtisztuljon, és néhány óra múlva folytatja is misszióját otthonunk levegőjének javításáért. Sőt, nemcsak a szobában használhatod, hanem a hűtőben, vagy akár az autódban is. Jól hangzik? Ha többet szeretnél megtudni a Hiilibagről, kattints ide: http://www.hiilibag.hu/

  • 591 2019. augusztus 09 Életmód 2019. augusztus 09.

    Facebook Comments