Tombol az allergiaszezon – így éld túl ezeket a napokat!
Írta:

Tombol az allergiaszezon – így éld túl ezeket a napokat!

Ha allergiás vagy, tüneteid a napokban rosszabbodhatnak, ám ötleteink, tippjeink betartásával ennek nem kell így lennie. 

Fejfájás, szemvizsketés, tüsszögés, köhögés, nehéz légzés… a tüneteket lehetne még sorolni, és az allergiások most biztosan tudnák is, hiszen tombol az allergiaszezon az országban. Akik a fűfélékre és a parlagfűre érzékenyek, azok számára különösen nehéznek ígérkeznek a következő napok, így hát most nekik szeretnénk néhány tippet és ötletet adni, hogyan lehetne egy kicsit mégis megkönnyíteni ezt az időszakot.

 

Nap közben érdemes kerülni a szellőztetést, inkább csak este 10 óra után nyiss ablakot, és hajnalban csukd be. Mosás után a ruháidat ne a szabad levegőn szárítsd, hanem a lakásban, és minden nap moss hajat. Fűnyírózni, biciklizni, rollezezni ne most kezdj neki, de az sem árt, ha a családi kerti sütögetést vagy focimeccset a gyerekekkel nem ezekre a napokra időzítitek.

 

Azt is egyre többször hangsúlyozzák szakemberek, hogy bizonyos ételek keresztallergiát válthatnak ki, mint például az eper, a kivi, a dinnyék, a cukkini vagy a zeller, ezért ezek fogyasztását érdemes mostanában inkább mellőzni.

 

Tippünk:

Van már tengervizes orrspray-d? Ha még nincs, érdemes egyet beszerezni, mert ez elpusztítja az orrjáratokban a beszívott polleneket, így csökkenti az irritációt és szabadabb légzést biztosít.

  • 1234 2015. augusztus 29 Életmód 2015. augusztus 29.

    Facebook Comments