Karcsúsodj erőlködés nélkül, koktélokkal!

Karcsúsodj erőlködés nélkül, koktélokkal!

Itt a tavasz, ideje elővarázsolni a legjobb formánkat! Ebben a rendszeres mozgás mellett számos étel és ital is segíthet, amik segítenek felpörgetni az anyagcserénket.

Az elengedhetetlen alapdarab, amit mindenképpen szerezzünk be a fogyókúrás italokhoz az a gyömbér. Ez olyan alapeleme lesz a koktéljainknak, mint a mascarpone a tiramisunak. A tuti hatás a benne lévő illóolajoknak valamint a gingerolnak és a shogaolnak köszönhető, amik segítenek megszüntetni a puffadást, aktiválják a gyomor nyálkahártyájában lévő hőreceptorokat, fokozzák a bélműködést és támogatják a szervezetben végbemenő zsírégető folyamatokat is.

A klasszikus gyömbéres ital, amit mindenképp ki kell próbálnod, az a Schlank-Wasser, ami gyömbérrel, citrommal, mentával és uborkával felturbózott víz. A tuti receptnek már 4 nap is elég az eredményhez: ha csak egy kicsit is visszaveszünk a zsíros és cukros ételekből, a 4. nap végére 3 kilóval is kevesebbet mutathat a mérleg!

schlank_wasser

fotó:faceportal.hu

Kell hozzá (2 liter vízhez):

12 kisebb mentalevél

1 teáskanál frissen reszelt gyömbér

1 közepes citrom vékonyra szeletelve

1 közepes uborka szintén vékonyra szeletelve

 

Ezeket az összetevőket kell összevegyíteni, pár óráig hagyni kiázni belőle a hatóanyagokat.

Én viszont jobb szeretem uborka és menta nélkül, forrázva inni a gyömbért, a Schlank-Wassernek nagyon jellegzetes íze van. Így valóban kevésbé hatásos (hiszen mind a menta, mind az uborka fokozza a zsírégetést), viszont kellemesebb ízű italt kapunk. A saját receptem ugyanennyi vízhez egy darab gyömbért ad, amit leforrázok, hűlés után teszek hozzá citromlét, és mivel nagyon édesszájú az egész család, egy kis mézet is.

Ha pedig még ez a változat sem tetszik, akkor próbáld ki az almás-fahéjas vizet: ezek minden háztartásban megtalálható szuperfinom alapanyagok. 2 liter vízhez elég egy közepes alma és 2 rúdnak megfelelő fahéj (ez ugyanis nagyszerű emésztésjavító, fertőtlenítő, vérkeringés-növelő szer, ami ráadásul teltségérzetet kelt és megszünteti a puffadást). Ezeket az összetevőket áztassuk ki a vízben, és máris kész az almáspite ízű csodavíz. És az igazi pitével ellentétben ebből mindig jöhet még egy kicsi!

alma-fogyokuras-vizfotó:http://twice.hu

 

  • 1454 2015. április 08 Életmód 2015. április 08.

    Facebook Comments