A kutyákat sem kíméli a tinédzserkor
Írta:

A kutyákat sem kíméli a tinédzserkor

Ha nem akar engedelmeskedni a kiskutyád, ne ijedj meg – lehet, hogy csak kamaszodik.

 

Kölyökként már elkezdted engedelmességre nevelni, de az utóbbi időben úgy látod, mintha kevésbé fogadna szót a kutyád? Ne ijedj meg, semmi baj nincs vele, valószínűleg csak serdülőkorba lépett. Bizony, a tudósok szerint a kutyák is lehetnek hisztis, szófogadatlan tinik.

 

A Science Alerten olvastuk, hogy ez úgy nyolchónapos koruk környékén következhet be náluk, és többek közt a gazdáikkal szembeni engedetlenséggel is jár – az idegenek viszont ugyanolyan jól tudják őket fegyelmezni.

 

A kutatók golden retriever, labrador és ezek keverékeit vonták be tudományos kísérletükbe, összesen 93 ebet. A nyolchónapos kutyák gazdáit arra kérték, hogy adják ki az „ül” parancsot, és bizony az volt a jellemző, hogy a négylábúak nem engedelmeskedtek nekik. Ellenben amikor ismeretlen trénerek adták ki nekik ugyanezt a parancsot, akkor nem állt fenn ilyen probléma.

 

Később a tudósok több kutya, összesen 280 eb adatait elemezve is megerősítették, hogy a nyolchónapos kutyák engedetlenebbek, mint mondjuk öthónapos korukban voltak – és épp úgy viselkednek, mint a kamasz gyerekek.

 

És végezetül egy jó hír: ez csak egy rövid életszakasz, és magától elmúlik, utána négylábú kis barátod megint azt teszi majd, amit kérsz tőle. A lényeg, hogy ne kiabálj vele, és ne távolodj el tőle érzelmileg a serdülőkor idején, mert az nagyon megviselheti kedvencedet.

  • 637 2020. május 27 Életmód 2020. május 27.

    Facebook Comments