Így készítsd el a saját házi szúnyogriasztódat
Írta:

Így készítsd el a saját házi szúnyogriasztódat

Ha megelőznéd a bajt, vagyis a szúnyogcsípések tucatjait, akkor keverd ki és vesd be ezt a tuti szúnyogriasztót!

 

Azt nem tudjuk, a te tartózkodási helyeden irtják vagy sem, illetve, hogy ez mennyire hatékony, de egy dolog biztos: rég láttunk ennyi szúnyogot, mint idén nyáron.

 

Ha hozzánk hasonlóan te sem vagy annak híve, hogy ki tudja, milyen kémiai anyagokat tartalmazó spray-kkel és kencékkel tartsd távol magadtól a makacs kis vérszívókat, akkor hadd ajánljunk egy természetes, ugyanakkor hatékony módszert.

 

Egy otthon is elkészíthető szúnyogriasztó „receptje” jön, ami természetes, mindössze három összetevőből áll, ellenben olyan hatékony lehet, mint a bolti szerek.

 

Hozzávalók:

-alkohol (gyógyszertári, de ha nincs, vodka is simán megteszi – ha nem sajnálod ;) )

-citrom (vagy citrom/citromfű illóolaj)

-opcionálisan eukaliptusz vagy levendula illóolaj – ezek nem mindenkinél férnek bele a büdzsébe, úgyhogy akár ki is hagyhatod.

 

Elkészítés:

A citromot szeleteld fel, és öntsd le kb. 2 dl forró vízzel. Várd meg, míg kihűl, majd vedd ki belőle a citromot, a vízhez pedig keverj egy evőkanál alkoholt. Csepegtess bele 5-10 csepp illóolajat, ha szeretnél, Ezután öntsd egy szórófejes flakonba, és kész is a tuti házi szúnyogriasztó spray-d.

 

Hogy miért hatékony? Mert a szúnyogok utálják a citrom illatát, aromáját. Ha egyszer befújod magad, az körülbelül háromórányi védettséget nyújt a mini vérszívók ellen a városban, de akár vízparton vagy erdőben is.

 

Forrás: duhosmokus.hu

  • 609 2019. június 26 Életmód 2019. június 26.

    Facebook Comments