Elkészült a Facebook kriptopénze
Írta:

Elkészült a Facebook kriptopénze

2020-ban válik elérhetővé.

 

Ha azt mondjuk, kriptovaluta, akkor valószínűleg te is a Bitcoinra és társaira gondolsz. A Facebook viszont némiképpen azért mást ért a dolgok alatt. Addig stimmel náluk is a dolog, hogy decentralizált blokklánc technológiára épül kriptovalutájuk, a Libra, de az árfolyamot a hírek szerint ugyanolyan stabilan fogják tartani, mint amilyen például a dolláré.

 

A Libra 2020-ban válik elérhetővé, és fő haszna gyakorlatilag annyi lesz, hogy az emberek pénzt tudjanak küldeni egymásnak.

 

„Eleve nem is a Facebook pénze lesz, hanem a közösségi portálon kívül még 27 másik tagot számláló Libra Association, egy nonprofit szervezet kezelésére bízzák. Ebben pedig olyan hagyományos pénzügyi szolgáltatók is tagok, mint a Visa és a Mastercard, a PayPal és a Stripe, de a Spofity, az Uber, a Lyft és a Vodafone is beszállt a bizniszbe” – írja az Index.

 

A Libra nagy segítség lehet, főleg a fejlődő országok lakosainak, akik most nem férnek hozzá a hagyományos banki és pénzügyi szolgáltatásokhoz – nem tudnak állandóan készpénzt tartani maguknál, viszont mobil mindig van náluk. Ezt a kriptovalutát az első hírek szerint ugyanolyan egyszerű lesz átküldeni valakinek, mintha üzenetet vagy fotót küldenénk. Jövőre egy digitális pénztárca app is elérhetővé válik, de a pénzünket a WhatsApp és a Messenger felületén is elérjük majd.

 

Mark Zuckerberg azt ígéri, hogy a Libra használatának alacsony díjai lesznek, és csak mobilinternet és okostelefon fog kelleni a használatához.

 

Forrás: Index.hu

 

  • 545 2019. június 27 Külföld 2019. június 27.

    Facebook Comments