Térképen is követhetjük a koronavírust
Írta:

Térképen is követhetjük a koronavírust

Bár a térkép folyamatosan frissül, nálunk egyelőre semmi ok a pánikra.

 

Az elmúlt hetekben Schobert Norbin kívül valószínűleg a koronavírusról beszéltek a legtöbben a te környezetedben is – nyilván érthető, hiszen az emberek tartanak a betegségtől, és attól, ami még annál is rosszabb lehet.

 

Bár nálunk egyelőre nincs ok a félelemre, pánikra meg pláne nincs, azt azért nem árt tudni, hogy ha érdekel, már egy térképen is követheted, mely területek érintettek. Sőt, azt is megtudhatod, hány beteget regisztráltak, hányan épültek fel vagy hunytak el a vírus következtében.

 

Hogy honnan jönnek az adatok? A Szeretlek Magyarország azt írja, hogy az Egészségügyi Világszervezet adatai alapján teszik közzé a statisztikákat, de az amerikai, európai és kínai egészségügyi intézményekkel is kapcsolatban vannak. Az adatok néhány percenként frissülnek – írják.

 

Cikkünk születésének pillanatáig Afrikát és Dél-Amerikát még elkerülte a vírus, Európában pedig csak Franciaországban és Németországban látható egy-egy pötty, Észak-Amerikában pedig öt helyen ütötte fel fejét a vírus, de ezek az adatok valószínűleg hamarosan változni fognak.

 

A térképet itt tudod megnézni:

 

https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

  • 516 2020. február 04 Külföld 2020. február 04.

    Facebook Comments