Hogy néz ki a hang?
Írta:

Hogy néz ki a hang?

Bámulatos fotókkal lepte meg a világot egy Linden Gledhill nevű fotós: a művész a hangokat fényképezte le. Módszere ráadásul nem is a legbonyolultabb. 

 

Szerintem az ember utoljára kisóvodásként tesz fel olyan kérdéseket, mint például miért kék az ég, és miért zöld a fű? Vagy, hogy a hangok hogyan nézhetnek ki? Akkor megtanuljuk, hogy a hangot nem látjuk, hanem halljuk, és a kérdést utána nem is bolygatjuk tovább.

 

Egy Linden Gledhill fotós viszont több mint valószínű, hogy nem nyugodott bele a gyerekként kapott válaszokba: felnőtt fejjel pedig egyszer csak gondolt egy merészet, és lefotózta a hangokat.

 

A művész ráadásul nem is a legbonyolultabb módszert, vagy a legszuperebb kütyüket választotta ehhez. Sőt, majdnem hogy hétköznapi módot talált ki a hanghullámok ábrázolására. Egy nagy hangszóróra tett fel vizet egy edényben. Ezt megvilágította LED lámpákkal, majd rákapcsolta a hangforrást. Ahogy azt mindenki kitalálhatta, a hanghullám vízhullámot generált, a fodrozódások meg különféle alakzatokat képeztek.

 

Ezekről készült a fotós páratlan képsorozata, íme, néhány felvétel ebből!

 

3

 

Fotók: https://www.flickr.com/photos/13084997@N03/

  • 1443 2016. március 11 Külföld 2016. március 11.

    Facebook Comments