Retro Édesség és Marcipán Fesztivál
Írta:

Retro Édesség és Marcipán Fesztivál

Kókusztekercs, kakasos nyalóka, törökméz és kézzel készült marcipánkülönlegességek is várnak mindenkit március 14-15-én az Akvárium Klubban.

 

Amikor először hallottam a Retro Édesség és Marcipán Fesztiválról, az volt az első kérdésem, persze csak úgy magamnak, hogy vajon kakasos nyalóka lesz-e. Hiszen én még (a nyolcvanas évek szülöttjeként) úgy nőttem fel, hogy évente néhány alkalommal, ha búcsúban vagy nagyobb vidéki vásáron jártunk, mindig kaptam egy kakasos nyalókát. Nem az íze miatt szerettem, hanem inkább az utazások, színek, vásári forgatagok minden szépségét láttam és éreztem bele ebbe az édességbe.

IMG_4883

Rég nem ettem már ilyesmit, ahogyan a cukros holmikkal is óvatosabb vagyok, de azt hiszem, ha lenne rá alkalom, akkor bizony beneveznék egyre. Meg egy darabka törökmézre és egy szelet kókusztekercsre is – vajon ezeknek ugyanolyan az íze, mint amilyenre gyerekkoromból emlékszem?

mda95599_4168574

Megpróbálok rájönni… ezeket biztosan megkóstolom. Méghozzá március 14-15-én a Retro Édesség és Marcipán Fesztiválon, ahol a retro édességek mellett a kézzel gyártott marcipán bonbonok is elég hívogatóak lesznek. Szerintem a gyerkőcöket is érdemes lesz kivinni, mert egyrészt megismerik a mi régi kedvenceinket, másrészt pedig koncertek, arcfestés és bohócelőadás vár a legkisebbekre is.

 

A fesztiválra a belépés INGYENES!

  • 1983 2016. március 10 Események 2016. március 10.

    Facebook Comments