Különleges áruházat nyit a szomszédban az Ikea
Írta:

Különleges áruházat nyit a szomszédban az Ikea

A belvárosi bolt sok szempontból szakít a hagyományokkal.

 

Ha bútoráruházról van szó, már megszoktuk, hogy a város szélére kell kiautóznunk. A hodály méretű boltoknak a belvárosban nincs hely, így viszont az autóval nem rendelkezőknek egész napos kaland egy új szekrény kiválasztása. Az Ikea viszont úgy tűnik egy teljesen új koncepcióval szakít ezzel a hagyománnyal. Legújabb üzletük Bécs belvárosában a Westbahnhof mellett nyílik és nem csak a helyszíne miatt különleges. Bár a bolt belülről teljesen meg fog egyezni a többi áruházzal, ugyanazok a termékek lesznek megtalálhatók benne, mint a többi Ikeában, a vásárlók csak azt tudják majd hazavinni, ami belefér a szatyorba. Minden más terméket kiszállítanak, ráadásul jóval kedvezőbb áron, mint megszokhattuk.

A rendhagyó ötletet egy piackutatás előzte meg, ami kimutatta: a belvárosban élők kétharmadának egyáltalán nincs autója, de ugyanúgy szívesen mennek vásárolni, mindent meg akarnak fogni, és ki akarnak próbálni, de a nagyobb, nehezebb dolgokat már inkább hazaszállíttatják.

Az új bécsi Ikea nem csak a működésében, hanem a kinézetében is egyedi lesz: a megszokott kék fémdoboz helyett a homlokzaton zárt és nyitott elemek váltják majd egymást, egy részük fényt átengedő üvegfelület lesz, máshol növényekkel és fákkal telepített blokkok lesznek, és a tetőt is parkosítják – írja a Forbes. Az átadást csak 2021-re ígérik, pedig már nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy fog kinézni és működni ez a koncepció a gyakorlatban.

  • 838 2018. szeptember 06 Külföld 2018. szeptember 06.

    Facebook Comments