Így vedd fel a harcot az allergiaszezonnal
Írta:

Így vedd fel a harcot az allergiaszezonnal

Mutatjuk, mit tehetsz a mindenhol jelen lévő pollenek ellen.

 

 

A jó idő bizony komoly kellemetlenséget is jelent sokunknak: az allergiát. Bár teljesen sosem vagyunk védve, hiszen poratkák télen is vannak, a virágzás pedig márciustól sokak életét megkeseríti, ám a nyári főszezon szinte elviselhetetlen tud lenni. Az utcán szálló pollenekkel nyilvánvalóan nem tudunk mit tenni, de most összegyűjtöttük mindazokat a praktikákat, amiket megtehetünk, hogy legalább az otthonunkban ne kelljen szenvednünk.

 

  • Fontos, hogy ne vigyük be a lakásba a polleneket! A cipőnket minden nap hazaérkezéskor töröljük le nedves ruhával. A napközben viselt ruhánkat mielőbb cseréljük le otthonira és tegyük is ki azt a mosásba.

 

  • Gyakran váltsunk ágyneműt, akár minden héten, ne adjunk esélyt, hogy megtelepedjen benne bármi allergén anyag.

 

  • Naponta mossunk hajat, hiába ugyanis a tiszta ruha, a pollenek a hajunkra is rátapadnak. Ha aggódsz a hajad minőségéért, akkor erre az időszakra szerezz be természetes, minden vegyszertől mentes bio sampont, így a fürtjeid nem károsodnak majd az állandó mosástól.

 

  • Gyakran porszívózz, és ellenőrizd a porszívó szűrőbetétjét is. A port nedves ruhával törölgesd le, majd a rongyot is öblítsd ki. Ha durván allergiás vagy, ezeket akár minden nap megteheted.

 

  • Tisztítsd ki a légkondi és a ruhaszárító gép szűrőjét is, ugyanis ezeken a helyeken is össze tud gyűlni a kosz.

 

  • Használj légtisztító berendezést, vagy természetes légtisztító párnát. A Hiilibag bambusz szénnel töltött zsákok például nem csak a nedvességet kötik meg a levegőből, hanem a benne lévő allergéneket is segítenek kiszűrni, így használatukkal valóban tiszta és egészséges lehet az otthoni levegő. Ez a megoldás ráadásul teljesen teljesen bio, antiallergén, baba és állatbarát, ami akár 2 évre is megoldja a problémádat.
  • 526 2019. június 27 Életmód 2019. június 27.

    Facebook Comments