Töltsd újra! Itt juthatsz ingyen vízhez, ha megszomjazol a kánikulában
Írta:

Töltsd újra! Itt juthatsz ingyen vízhez, ha megszomjazol a kánikulában

Országos térképen a közkutak és jó fej vendéglátóhelyek, ahol nem néznek rád görbe szemmel, ha azt kéred töltsék újra a kulacsod.

 

 

Egész évben praktikus, ha van nálunk kulacs és víz, nyáron viszont ez szinte elengedhetetlen. Ilyenkor órák alatt kiszáradhatunk, ezért aztán nincs más megoldás, ha víz nélkül maradnunk, mint venni több száz forintért egy palackos üdítőt, amivel nem csak a pénzünket költjük feleslegesen, de a bolygónak is ártunk. Valamiért nálunk nincs benne a köztudatban, hogy bizony be lehet menni egy étterembe és kérni egy pohár vizet. Valahogy nem szokás, és az ember nem is tudja, nem néznek-e rá furcsa szemmel.

 

Ennek most nagyon úgy tűnik, vége. A kozkutak.hu-n elérhető lett egy térkép, ami az összes olyan helyet megmutatja országszerte, ahol ingyen juthatunk vízhez. Ezek lehetnek hagyományos ivókutak, ivócsappá átalakított tűzcsapok, illetve vendéglátóhelyek, ahol nagyon is szívesen látják az embert egy pohár vízre. Ezekben az éttermekben garantáltan fogyasztás nélkül is kaphatsz egy pohár vizet és még ferde szemmel sem fognak rád nézni. A nyitottság pedig még a vártnál is nagyobb: egyre több és több helyen jelenik meg a Töltsd újra matrica a bejárat mellett.

A Refill projektnek már mobilapplikációja is van, így igazán egyszerűen ellenőrizheted út közben is, hogy hol van a legközelebbi ilyen pont.

 

20545280_873507039473471_6629994826254164859_o

  • 637 2019. július 01 Belföld 2019. július 01.

    Facebook Comments