5 tanács a nyári sportoláshoz
Írta:

5 tanács a nyári sportoláshoz

Íme, a legfontosabb tanácsok, amikkel a hőségben is biztonságosan maradhatunk fittek.

 

1. A változatosság gyönyörködtet

Az eddig megszokott mozgásformák – edzőtermi edzések és beltéri csapatsportok – helyett válassz ebben a rövid időszakban az évszaknak megfelelő, szabadtéri sportot. Gondolj bele, mennyi nagyszerű lehetőséged van! Rendszeresen úszhatsz valamelyik strandon, meditálhatsz tai chi közben a parkban, kipróbálhatod a nyílt edzőparkokat, evezhetsz a folyón, vagy éppen biciklizhetsz, túrázhatsz a közeli erdőkben. Az útvonalakat, helyszíneket tekintve törekedj a változatosságra!

 

2. Kelj korán!

Sportolni, mozogni a tűző napon nem csak nagyon kimerítő, hanem egyenesen veszélyes. Mindenképpen egy hűvösebb napszakot válassz, nem rossz az este sem, de még jobb a reggel: ekkor még kipihenten vágunk bele a kalandba, a korai sport pedig egész napra biztosítja a jó közérzetet, frissességet.

 

3. Akklimatizálódj!

Nem csak a meleg, hanem a pára is új kihívások elé állítja a szervezetet, ezért időt kell hagyni magunknak, hogy akklimatizálódjunk. A szakértők szerint a legjobb, ha tudatosan csökkentjük – akár 70 százalékkal is – a korábbi eredményeinkre alapozott elvárásainkat és folyamatosan, alkalomról-alkalomra emeljük a teljesítményünket.

 

5. Idd és vidd

Nem lehet elégszer hangsúlyozni: igyál eleget, és vigyél magaddal mindig vizet, ha sportolni mész! Már az edzés előtt akár 1-2 órával kezdjük el a hidratálást minimum fél liter folyadékkal, ha pedig legalább egy óra mozgást tervezünk, akkor nem elég a víz: ebben az esetben sportoláshoz megfelelő, energiadúsabb, plusz vitaminokat tartalmazó italt válasszunk.

 

  • 701 2017. augusztus 25 Életmód 2017. augusztus 25.

    Facebook Comments