Természetes szagtalanítók otthonra
Írta:

Természetes szagtalanítók otthonra

Mutatjuk az 5 legjobb, teljesen természetes anyagok, amik megszüntetik a kellemetlen szagokat a lakásban.

 

 

Nem kell ahhoz rendetlennek lenni, hogy fura szagok legyenek a lakásban. Ha pár napig nem viszed le a szemetet, valami megromlik a hűtőben, vagy csak rég szellőztettél, máris érződik a levegőn. Éppen ezért a legtöbben különböző szagtalanító, illatósító megoldásokat használunk, ám ezek közül nem mindegyik túl egészséges. A fújós, konnektorba dugós változatok vegyianyagokat is a levegőbe juttathatnak, de egy diffúzor, természetes olajokkal például jó megoldás lehet. Most összegyűjtöttük azt az 5 dolgot, ami hatékonyan, mégis biztonságosan segít megszüntetni a kellemetlen szagokat.

Szódabikarbóna: A szódabikarbóna a legnagyobb háztartási csodaszer, így nem meglepő, hogy erre is jó. A lakás legkényesebb részeire tegyél egy-egy bontott zacskó szódabikarbónát, és meglátod, hamarosan fellélegezhetsz.

Kávé: Nem véletlenül helyeznek ki a drogériák kávébabot a parfümök mellé: nagyszerűen elnyeli a szagokat, így két különböző illat kipróbálása közben érdemes beleszagolni. Pont ugyanezért jó, ha a konyhában elöl is tartasz egy kisebb edényben belőle.

Bambusz szén: A bambusz szén az egyik legjobb szagelnyelő anyag, köszönhetően a sok millió apró pórusának, ami csapdába ejti a szagokat. Bambusz szénből gyártanak direkt légtisztítókat is, mint amilyen például a Hiilibag. Ez hosszú időn át képes távol tartani a rossz szagokat a lakásból.

Levendulás só: A sima étkezési só is remekül magába szívja a szagokat, ha pedig levendulát is keversz hozzá, akkor még illatosít is. Ráadásul a sókristályok és a levendula keveréke jól is mutat, így akár a nappali éke is lehet.

Macskaalom: Elsőre bizarrul hangzik, pedig ha belegondolsz, logikus. A macskaalomnak ugyanis nem csak a cica végtermékét kell elnyelnie hanem a szagokat is. Ezt a jó tulajdonságát akkor is kihasználhatod, ha nincs cicád, ebben az esetben dekortálba tedd a macskaalmot.

  • 540 2020. szeptember 04 Életmód 2020. szeptember 04.

    Facebook Comments