4 dolog, amit máris megtanultunk a koronavírus kapcsán
Írta:

4 dolog, amit máris megtanultunk a koronavírus kapcsán

Minden helyzetnek van tanulsága, mi a világjárvány illetve az ezzel kapcsolatos otthonmaradás kapcsán a következőket vontuk le.

 

1. Tízmillió pék országa – Kenyeret sütni szinte bárki tud, mert bár a jó kenyérhez valóban kell a pékek szakértelme, azért a kenyérsütés maga nem boszorkányság… egy jó recepttel, odafigyeléssel és kellő idő ráfordításával igazi finomságokat lehet alkotni. Aztán indulhat a kísérletezés a speckó lisztekkel meg a házi kovásszal! Ugye, te is kipróbáltad?

 

2. Éljen a kertes ház – Ha egyedül élsz, és a #maradjotthon jegyében gyakorlatilag enni, aludni meg mosdóba álltál meg az íróasztalodtól, akkor talán mindegy számodra, hogy kis lakásban vagy kertes családi házban élsz-e. De a családok sokkal könnyebben viselik a bezártságot, ha van egy kis kert, ahová ki lehet szabadulni grillezni, sörözni, vagy a gyerekeket ki lehet zavarni játszani.

 

3. Kevesebb holmi is bőven elég – Ugye, te is rájöttél szekrényrámolás közben, hogy nincs szükséged havi ruhatárfrissítésre, a huszadik pár csizmára, cipőre, és a negyvenkettedik táskára? A kevesebb több – a cuccainkat illetően legalábbis.

 

4. Minőségi idő – Ami pedig az emberi kapcsolatokat illeti, most ismét megerősíthettük magunkban, hogy nem a haverok száma a lényeg, hanem az, hogy megfelelő időt tudjunk szánni a kapcsolataink ápolására. Szóval ma este is hívd fel a Nagyit, a szüleidet, vagy a legjobb barátaidat, és ne feledkezz meg a minőségi beszélgetések fontosságáról akkor sem, amikor majd ez az egész véget ér.

  • 553 2020. április 29 Életmód 2020. április 29.

    Facebook Comments