Egy jó tanács, ha pici babával várod az első karácsonyt
Írta:

Egy jó tanács, ha pici babával várod az első karácsonyt

Elég lehet, ha ezt az egy dolgot megpróbálod elengedni, és máris szebb, nyugodtabb lehet a karácsony.

 

Napok, hetek, hónapok óta mindenkinél boldogabb és persze fáradtabb vagy, hiszen végre megérkezett a kisbabád. Ha van is segítséged, biztosak vagyunk abban, hogy ez az első időszak nagyon igénybe vesz, hiszen a nappalok mellett éjszaka is te vagy a picivel, kelsz hozzá 2-3 óránként, eteted, ringatod, tisztába teszed… nem is soroljuk.

 

Ehhez az időszakhoz „csapódik hozzá” az ünnepi készülődés: az ajándékok beszerzése, díszítés, takarítás, főzés, vendégvárás. Nem csoda, ha néha az egészet legszívesebben elhalasztanád…

 

Persze, valószínűleg sok okos dolgot, jó tanácsokat kapsz most mindenkitől, és talán úgy érzed, nem is fér már ennyi okosság a buksidba. Azonban ha ránk hallgatsz, egyetlen dolgot fogadsz meg: hogy elengeded a tökéletességre való törekvést. Ne akarj teljesíteni, megfelelni, mindenki igényeit kiszolgálni, mert egyrészt most nem ez a legfontosabb, másrészt erre tényleg semmi szükség.

 

Írj inkább egy listát azokról a dolgokról, amiket még karácsony előtt SOS-ben be kéne fejezni, és oszd ki a családban a feladatokat. Hidd el, a párod, a tesód, az anyukád vagy az anyósod szívesen segít bármiben. Ha már fel is ajánlották, akkor ne szégyelld elfogadni! Te csak ülj le egy kicsit csendben, vedd a karodba a kisbabádat és élvezd az első közös karácsonyt vele.

  • 604 2019. december 23 Életmód 2019. december 23.

    Facebook Comments