Nyári top tipp: ezt ne felejtsd el, mielőtt elmész nyaralni
Írta:

Nyári top tipp: ezt ne felejtsd el, mielőtt elmész nyaralni

Kellemetlen meglepetés érhet, ha két hétre így hagyod ott a lakást.

 

A rutinos nyaralóknak egész tárháza van a praktikákból gyakorlatilag mindenre, ám ha te is a kevésbé szerencsések közé tartozol, aki csak egy évben egyszer jár nyaralni, akkor hoztunk egy kis ismétlést, mire kell odafigyelni, mielőtt bezárod magad mögött a lakásajtót.

 

Locsolj virágot: nincs is annál szomorúbb, mint egy rakás halott növényre hazaérni a nyaralásból. Ha alaposan meglocsolod őket, akkor a legtöbb szobanövény kibír két hetet víz nélkül. A kényes növényeket pedig inkább bízd rá a szomszéd nénire, ő még javítani is fog az állapotán valószínűleg.

 

Vidd le a szemetet. Két hét alatt durva oroszlánszag tud lenni, és egész kolóniák jönnek létre penészből, ha ezt elfelejted – jobb esetben. Rosszabb esetben a kukák eléd jön köszönni…

 

Nézd át a hűtőt, és dobj ki belőle minden olyat, ami megromlik a távolléted alatt, vagy tedd be a fagyasztóba. Különösen figyelj oda a főtt ételekre és a bontott felvágottakra, krémekre, sajtokra, ezek nem bírnak ki sok időt, még hűtve sem.

 

Moss ki egy nagy adagot, hogy minél üresebb szennyeskosár várjon, amikor hazaérsz. Nyaralás után úgyis mindent ki kell mosni, és ha eleve tele a szennyeskosár, nehéz dolgod lesz.

 

Kapcsold ki az elektromos készülékeket, még stand by módból is. Húzd ki a töltőket, és ha olyan a hosszabbító, azt is kapcsold ki, mert teljesen feleslegesen vannak áram alatt, ha otthon sem vagy. Ráadásul így amiatt sem kell aggódnod, hogy egy esetleges vihar nehogy kárt okozzon benne.

 

Fizesd be a csekkeket. Ez nem csak azért kell, hogy ne kopogtasson a szolgáltató, amíg nem vagy otthon, hanem azért is, mert így véletlenül sem jársz úgy, hogy elnyaralod az összes pénzed, és a kötelezőkre már nem marad.

 

A kellemetlen szagok ellen tegyél Hiilibaget, azaz bio légszűrő párnát a lakás kényesebb részeire. Még ha mind előző léepést betartasz, akkor is állott szag fogad, ha hosszabb ideig nem vagy otthon és nem szellőztetsz. A Hiilibag viszont kiszűri a kellemetlen szagokat és az allergéneket, ezáltal egészségesebb és kellemesebb lesz a lakás levegője.

  • 531 2020. június 26 Életmód 2020. június 26.

    Facebook Comments