3 tipp: így lesz környezetbarát a karácsonyi ajándékok csomagolása!
Írta:

3 tipp: így lesz környezetbarát a karácsonyi ajándékok csomagolása!

Bármivel leped is meg szeretteidet idén karácsonykor, a csomagolásnál ügyelhetsz a környezetvédelemre is – ehhez adunk most néhány tippet.

 

1. Mindenképpen csomagolópapírba akarod burkolni idén az ajándékokat? Ha a válasz az, hogy természetesen, akkor írj listát, és csak annyi papírt, masnit, ajándékkártyát vegyél, amennyi feltétlenül szükséges. Ha teheted, inkább újrahasznosított anyagból készült csomagolópapírt válassz – ezt megismered a terméken feltüntetett kis piktogramról. Így már tettél valamit a környezetvédelemért!

 

2. Egy fokkal jobb megoldás, ha egy régi bevált ötlet nyomán újságpapírba csomagolod az ajándékokat. Nem gáz, sőt, a retro jegyében manapság elég divatosnak is számít ez a módszer. Keress rá a neten, nagyon szépeket lehet így alkotni! Ha ez a módszer mégsem tetszene, nézz szét otthon: biztos van néhány régi posztered, moziplakátod vagy térképed, ami már nem kell, hasznosítsd újra ezeket!

 

3. A legjobb persze, ha egyáltalán nem használsz csomagolópapírt, kis kártyát és díszeket, hanem szétnézel a tavaly kapott ajándéktasakok közt, és ezeket hasznosítod újra. Senki sem emlékszik már arra, milyen tasakban adott neked tavaly ajándékot, és neked sem lesz ismerős a tavalyi zacskó, ha esetleg idén a fa alatt visszaadná neked valaki. ;)

 

Tudtad? Már létezik ehető csomagolás is!

Egy indonéz startup, az Evoware kitalálta az egész bolygót sújtó újrahasznosítási problémára a megoldást: ne dobd ki, hanem edd meg a csomagolást! Hogy hogyan? Már létezik hínárból készített műanyag, ami ehető! Ha mégsincs hozzá gusztusunk, az sem gond, ugyanis a cucc teljesen vegyszermentes, és biológiai úton 100 százalékban lebomlik. Ezt érdemes lenne elterjeszteni illetve tovább gondolni, nem? ;)

  • 1114 2017. december 20 Életmód 2017. december 20.

    Facebook Comments