3 dolog amit nem fogok megtenni a zero waste jegyében
Írta:

3 dolog amit nem fogok megtenni a zero waste jegyében

Aki utánaolvas néhány dolognak, szerintem elképzelhető, hogy annyira lelkes környezetvédővé válik, hogy mindent a zero waste jegyében akar majd csinálni. Na, én nem… ezeket biztosan nem fogom megtenni.

 

1. „Komposztálj” – A gondolattól is rosszul vagyok, hogy kukacokkal kelljen megosztoznom a tavaly felújított konyhánkon! Persze, tudom, a folyamatot nem úgy kell elképzelni, hogy akkor ezentúl kis giliszták fognak hemzsegni mindenütt, mert hogy maga a komposztálás egy komposztáló dobozban / régi kukában történik, de akkor is… brrr. Majd legfeljebb akkor, ha lesz egy nagy kertünk, ahová tudunk komposztálót építeni. Addig hallani se akarok férgekről a konyhában.

 

2. „Alakíts ki egy minimál gardróbot” – Hát nem. Nem válok meg azoktól a pulcsiktól, ruháktól, cipőktől és táskáktól, amik egy vagyonba kerültek, illetve mindig divatosak lesznek. Eddig is igyekeztem időt álló darabokat vásárolni, nem követem vakon a divatot, sőt, minden táskám és cipőm tulajdonképpen egy-egy jó befektetés… miért kellene ezeket minimalizálnom? Persze, tudom, rendszer és átláthatóság… de ha én élvezem, hogy van miből válogatni? Ha nem két opcióm van, hanem négy vagy öt, az kinek rossz? A Földnek ez a néhány plusz holmi már biztosan nem árt, pláne, mert szerintem milliószor jobb helyen vannak a szekrényemben, mintha elajándékoznám őket, de új tulajdonosuknál egyik se lenne szerelem, és a szemétbe dobná őket…

 

3. „Töröld a személyes profilod a közösségi média oldalakról” – Ezt már csak a hivatásom miatt se tudnám megtenni, újságíróként ugyanis egyik fontos infó- és témaforrásom a Facebook, sőt, ennek köszönhetően találtam már alanyokat egy-két cikkemhez, és váltam én is az Elle magazin egyik cikkének megszólalójává (kb. egy éve, ha érdekel, írj rám Facebookon és elküldöm, melyik számban nyilatkoztam és miről ;) ).

  • 702 2019. február 07 Életmód 2019. február 07.

    Facebook Comments