10 kevésbé ismert karácsonyi film, amit mindenkinek látnia kellene
Írta:

10 kevésbé ismert karácsonyi film, amit mindenkinek látnia kellene

Neked is a könyöködön jön már ki a Reszkessetek betörők és az Igazából szerelem? Mutatunk helyette 10 olyan filmet, amit még valószínűleg nem láttál, pedig abszolút megérnek egy órát az életedből.

 

Csoda New Yorkban

Igazi családi film, mégsem unalmas a Csoda New Yorkban. Susannak, a hatéves kislánynak hatalmas csalódás, amikor az édesanyja elmondja, hogy a Mikulás nem létezik – ám egyszer csak felbukkan egy fura alak, aki azt állítja, ő bizony az igazi Télapó…

Az élet csodaszép

Igazán különleges karácsonyi film Az élet csodaszép 1946-ból, nem csak azért, mert fekete-fehér, hanem azért is, ahogy a karácsony lényegét megmutatja: karácsony este George Bailey lába alól kicsúszik a talaj, úgy érzi, az öngyilkosság az egyetlen kiút. Ekkor jelenik meg egy angyal, ami megmutatja, milyen sivár hellyé lett volna a város Bailey áldozatos nélkül.

 

Segítség, apa lettem

A munkamániás és elképesztően sikeres Jack karácsonykor egy másik életben ébred. New Jersey külvárosában, egyetemi szerelme mellett, két gyermek édesapjaként. Amikor pánikszerűen menekülne visz az addigi életébe, rá kel jönnie, hogy az nincs többé…

Kiskarácsony mindenáron

Mi történik, ha két mindenre elszánt kisvárosi családapa eldönti, hogy idén övé lesz a legszebb karácsony? Igen, rengeteg galiba, amit Danny DeVito és Matthew Broderick tolmácsolásában öröm nézni.

Apollo 24 – A karácsonyi küldetés

Ha igazi kedves, állatos, szívet melengető családi filmre vágysz, akkor az Apollo 24 tetszeni fog. Max már nagyon várta a karácsonyt, ám mivel édesapja nem tudja vele tölteni az ünnepeket, az egész szünidő dögunalmasnak ígérkezik. Egy nap azonban egy beszélő jávorszarvas zuhan át a tetőn.

Karácsonyi Krónikák

Mi történik, ha két gyerek meglesi a Mikulást? Nos, a rénszarvasok elszabadulnak, a szánkó leamortizálódik, a karácsony pedig veszélybe kerül. A testvérpárnak egy éjszakája van, hogy a ravasz és szókimondó Télapóval karöltve megmentsék a karácsonyt.


Káosz karácsonyra

Igazi sokszereplős, karácsonyi vígjáték, csak kevéssé ismert, mint Hugh Grant klasszikusa, az Igazából szerelem. Charlotte Cooper a tökéletes karácsonyról álmodik, amikor esik a hó, sül a pulyka, illatoznak a sütemények, és boldog egyetértésben összegyűlik az egész család. Mindent el is követ ennek érdekében, csak egyvalamivel nem számol: a családtagokkal…

A karácsony mentőakció

Tudtad, hogy ha egy manó megbetegszik, akkor az összes manó megbetegszik? Nos, erre a Mikulás sem számított, úgyhogy gyorsan nekiáll gyógyszert keresni a manóinak, amiért akár az egész földet körbeutazza.

Reszkess, télapó!

A rosszcsont Bobby szülei épp válni készülnek, ezért a kisfiú olyan jó próbál lenni, hogy a Mikulás teljesítse a legnagyobb vágyát: békítse ki a szüleit. Barátja, Justin viszont egy félreértés miatt azt hiszi, a Mikulás elcsábította az anyukáját. Hogy távol tartsa a házuktól a Télapót, minden eddiginél rosszabbul kezd viselkedni. Mikulás legyen a talpán, aki ezzel a helyzettel megbirkózik!

A karácsony története

Bár nem Szent Miklós igaz történetét dolgozza fel a film, mégis arra keresi a választ, hogy hogyan is született a Mikulás. Sok száz évvel ezelőtt, Lappföldön, a 7 éves Nikolas szülei és testvére egy tragikus balesetben meghalnak. Nikolas hálából, hogy a falubeliek sajátukként nevelik, apja bicskájával apró ajándékokat készít a többi gyereknek, amit karácsony este rak le a házaik elé.

  • 1024 2019. december 23 Életmód 2019. december 23.

    Facebook Comments