3 praktikus tipp, ha most tennéd el a télikabátokat, csizmákat
Írta:

3 praktikus tipp, ha most tennéd el a télikabátokat, csizmákat

A következőket érdemes megfogadni, betartani, ha mostanság pakolnád el a téli holmikat.

 

1. Javítsd vagy javíttasd a hibákat – A kabátokat, csizmákat alaposan nézd át, hogy a téli használat során lett-e rajtuk szakadás, repedés, tönkrement-e a cipzárjuk. Ha javítható hibát találsz, akkor javítsd meg, illetve amint lehet, vidd el a sarki ruhajavítóba – kisebb helyeken fillérekért tudják megmenteni a kedvenc holmijaidat a kidobástól.

 

2. Ne feledd a tisztítást! – A kabátokat, sapkákat, sálakat, kesztyűket válogasd színek szerint, és mosd át olyan hőfokon, amit a címkéjük javasol, aztán rendesen szárítsd ki őket (nem baj, ha napokig lógnak a szárítón, a lényeg, hogy kicsit se legyenek nedvesek, amikor elpakolod őket). A csizmákat, téli cipőket is tisztítsd meg rendesen, majd jöhet a lábbeli anyagának legjobban megfelelő cipőápolás. Ha megszáradtak, még ne tedd őket a szekrénybe, előbb jöjjön még egy fontos dolog: a lábbelik lábfej részét tömd ki újságpapírral, hogy a bőr ne gyűrődjön, ne törjön meg. Így jövő télen is újszerű állapotban veheted majd elő a kedvenc csizmádat!

 

3. Cipőszag ellen – Ha zárt szekrényben tárolod a lábbeliket, és szeretnéd megelőzni a cipőszagot, akkor bevethetsz akár egy légszűrő párnácskát is. Ezek amilyen kicsinek tűnnek, olyan hatékonyak. Többfélét lehet már kapni, mi a Hiilibaget ismerjük és szeretjük. Ez egy bambusz szénnel töltött lenzsákocska, ami nem elnyomni akarja a kellemetlen szagokat, hanem semlegesíti azokat. Emellett a levegőben lévő légszennyező anyagokat is segíthet kiszűrni. És, mivel a levegő páratartalmát is szabályozhatja, a penész kialakulását is megelőzheted a használatával. Így a legmenőbb, drágább cipőidet, csizmáidat már tényleg semmitől sem kell féltened a tárolás idején.

  • 537 2020. március 26 Életmód 2020. március 26.

    Facebook Comments