Alkohol helyett: így szórakozz a Száraz November alatt
Írta:

Alkohol helyett: így szórakozz a Száraz November alatt

Alternatívákat mutatunk a baráti sörözésekre.

 

 

Ha november, akkor Száraz November: évek óta hódít a figyelemfelhívó kezdeményezés, amelynek lényege, hogy egy hónapig próbáljunk meg nem inni. Van akinek ez nehéz, van akinek fel sem tűnik, és olyan is van, akinek nem ajánlják, hogy ilyen módon tegye próbára magát. A száraz november lényege, hogy teszteljük magunkat: kibírunk-e egy hónapot alkohol nélkül? Nehéz nem inni? Hogy érezzük magunkat ettől? A cél nem az, hogy az akció után soha többet ne igyunk alkoholt, hanem hogy tudatosabbak legyünk, jobban felmérjük az alkoholhoz való viszonyunkat.

 

Nem inni legtöbbünknek nem tűnik túl nehéz feladatnak, hiszen egyébként is alkalmilag fogyasztunk egy-két pohár sört, bort, vagy koktélt. Ám mi van akkor, ha családi esemény, vagy baráti találkozó szakítja meg a hónapot? Mi van, ha beülnél a barátnőkkel egy italra? Erre mutatunk jó alternatívákat.

 

1. Menjünk teaházba! Az egyik legjobb megoldás az egyre hidegebb és téliesebb időben, ha bevesszük magunkat egy ilyen helyre, és különleges gőzölgő italok mellett beszéljük ki a megbeszélni valókat.

 

2. Üljünk be egy kávézóba. Ma már számtalan újhullámos, és klasszikus kávéház közül választhatunk, így nem kell hogy snassz legyen inni egy pohár feketét. Mellé egy croissant, és a tökéletes este adott.

 

3. Ha az egészséges életmód is fontos számodra, akkor válassz egy smoothie bárt, vagy lébárt, hiszen itt a napi vitaminszükségletedet is kielégítheted a beszélgetés közben.

 

+1: Ha nem tudod megúszni, hogy hagyományos kocsmába, bárba menjetek, kérj alkoholmentes sört vagy koktélt. Ezek ugyanolyan finomak, mint az alkohollal felturbózott társaik, és így neked sem kell kimaradnod a buliból.

  • 899 2019. november 12 Életmód 2019. november 12.

    Facebook Comments