3 lépés hogyan készítsd fel az otthonod a tavaszra
Írta:

3 lépés hogyan készítsd fel az otthonod a tavaszra

Otthonod szépsége, szeretteid egészsége miatt érdemes ezeket a lépéseket követni.

 

1. Selejtezés – Nemcsak azért érdemes végre komolyabban is nekiállnod a selejtezésnek, mert régóta halogatod (és igen, tudjuk, ez elég rossz érzéseket kelthet), illetve hogy végre jobban átlásd, mid van, és mit vegyél majd a tavaszi kuponnapokon. Hanem azért is, mert bizonyos dolgok egy idő után már az egészségre is károsak lehetnek. Mikor cserélted le például a konyhai szivacsokat, dobáltad ki a régi fogkeféket vagy a műanyag vágódeszkákat?

 

2. Tavaszi nagytakarítás – Még aki év közben nem viszi túlzásba a takarítást, az is nekiáll tavasszal, hogy az egész lakást átsuvickolja. Ragyogjon hát minden, a pincétől a padlásig – ne feledd, egyszer kell rendesen, alaposan megcsinálni, utána hetekig beéri majd az otthonod a portörlés-porszívózás-felmosás kombóval (a konyhai rendrakást, mosogatást, pulttörlést nem számítva).

 

3. Kellemes illatok – Nem tudjuk, te hogy vagy vele, de számunkra a tavasz egyet jelent a friss levegővel, és a nagy szellőztetésekkel. Szellőztess a korai, illetve a késő esti órákban, engedd be a jó levegőt, még akkor is, ha ilyenkor bizony nincs meleg. Ez is hozzájárul, hogy esélyt se adj a kellemetlen szagoknak az otthonodban. Ezek ellen a nemkívánatos „illatok” ellen egyébként is érdemes már azelőtt fellépni, hogy egyáltalán kialakulnának. Hogy mi segít még meggátolni őket? Például a Hiilibag, ami egy bambusz szénből készült légszűrő párnácska. Csak annyi teendőd van vele, hogy a lakásban oda helyezed, ahol rossz szagok keletkezhetnek – például a szemetes környezete, a kutya fekhelye vagy a macskaalom környéke –, és hagyod, hogy „tegye a dolgát”.

 

A Hiilibag kitűnően szagtalanít, emellett a méreganyagokat is segíthet közömbösíteni az otthonodban, és a penészedésnek is nagy ellensége. Háromhavonta napfényre kitéve 3-4 óra alatt megtisztul, és két évig felhasználható, ezt követően pedig a kertben vagy növények alá téve is újrahasznosítható. Ha többre vagy kíváncsi, itt olvashatsz még infókat, érdekességeket: www.hiilibag.hu

  • 870 2019. március 01 Életmód 2019. március 01.

    Facebook Comments