Ha azt hiszed, már mindent láttál, tévedsz: zöld csokit dob piacra Európában a KitKat
Írta:

Ha azt hiszed, már mindent láttál, tévedsz: zöld csokit dob piacra Európában a KitKat

A matcha zöld teának köszönheti a színét.

 

 

A tavalyi év legnagyobb édességipari szenzációja a rózsaszín csoki felfedezése volt, ami egy különleges kakaóbabnak köszönhetően igazán csajos színű, és a hagyományos csokitól eltérű ízű lett. Nos, a Nestlé idén sem bír leállni, az európai piacra is ráeresztik az eddig csak Japánban elérhető zöld KitKat-et. A különleges csokoládé matcha zöld teával van színesítve és ízesítve, amit Kínából és Japánból szereznek be, a cég közleményében egyenesen úgy fogalmaz, hogy Japán ízét hozzák el Európába.

A Matcha egy hagyományos japán ital, amely porított zöld teából készül, és amelyet évszázadok óta élveznek Japánban, gyakran egy bonyolult tea-szertartás részeként. A KitKat Green Tea Matcha-ban sima fehér csokoládéval kombinálták, hogy édes és illatos végeredményt adjon. A termékben nincs semmilyen mesterséges színezék vagy ízesítő, így amit érzel majd, az a teának és a csokoládénak a harmóniája lesz.

A zöld KitKat egyelőre nyolc európai országban lesz kapható, és mi sajnos nem vagyunk köztük, ám tekintve, hogy a rózsaszín csokira sem kellett sokat várni, komoly reményeket fűzünk hozzá, hogy pár hónapon belül ez is elérhető lesz a magyar boltok polcain is.

  • 762 2019. február 28 Gasztronómia 2019. február 28.

    Facebook Comments