Buborékos tea – az új őrület

Buborékos tea – az új őrület

Új őrület kerített hatalmába mostanában. Bár az őrület nem új, egyáltalán nem csak én estem áldozatául. Bárkinek hoztam szóba eddig a bubble tea-t, azaz a buborékgyönygyökkel dúsított teát, nemhogy tudták miről beszélek, de minden esetben kiderült: a szenvedély is közös.

 

Mert ez a buborékos tea nem úgy buborékos ám, ahogy teszem azt a kóla vagy az ásványvíz. A széndioxidnak ehhez semmi köze nincs. A bubble tea bubble részét különböző színű és ízű tápiókagyöngyök adják, illetve zselékockák. A tea pedig lehet zöld vagy fekete tea, esetleg shake: epres, almás, jázminos, áfonyás, csokis, citrusos és még több tucat ízben. Pont ezért szeret bele mindenki: már az „alap” italnak is millió variációja létezik, és hogy ebbe milyen toppingokat (azaz gyöngyöket és zseléket) kérünk, annak csak a képzelet szab határt. A tápiókagyöngyök és kockára vágott zselék is mind-mind más ízűek és színűek, az eredmény pedig egy pszichedelikusan színes, de mégis harmonikus ital, ami azonnal jobb kedvre derít.

A bubble tea, azaz a gyöngyös tea egyébként olyannyira nem új találmány, hogy Tajvanon már a ’80-as évek óta fogyasztják. Mára Ázsia (meg Amerika és Európa) egyik legkedveltebb italává vált. Nekünk Budapesten két kedvenc bubble tea üzletünk is van: a Bubu Bubble Tea és a Teatime – Super Bubble Tea.

  • 3076 2015. július 29 Gasztronómia 2015. július 29.

    Facebook Comments