Idén is keresik az év legjobb balatoni strandételét
Írta:

Idén is keresik az év legjobb balatoni strandételét

Te mit szeretsz legjobban a Balatonon? 

 

A balatoni klasszikus strandkajákat mindenki unalomig ismeri: lángos, hekk, palacsinta, hamburger, rántott sajt… Ennek a monotonitásnak a megtörésére rendezik meg minden évben a Balaton legjobb strandételét kereső versenyt. A verseny kiírása szerint azt az ételt keresik, ami új lendületet adhat a balatoni strandgasztronómiának, és bármelyik hely indulhat (kivéve a Balatoni Kör tagjait), akik úgy érzik, meg tudnak felelni a kritériumoknak. Ez pedig az, hogy egészséges, jó minőségű alapanyagokból készült ételt szolgálnak fel, ami egyszerű, de kreatív, nyárias, mutasson túl a lángos-hekk irányon, gyorsan és büfékben is elkészíthető legyen, akár elvitelre is alkalmas és persze szerepeljen a vendéglátóhely étlapján.

“Azok az ételek esélyesek a győzelemre, melyeket bármelyik strandbüfében elő lehet állítani, mert a végső cél, hogy a receptet más strandbüfék is átvegyék, ezzel megújítva az itthoni büfékultúrát. Az utóbbi években olyan nevezéseket kaptunk, amelyek néha már túl is gondolták a feladatot, ezért az idei évben kifejezetten olyan ételt keresünk, amely szinte bármelyik balatoni büfé étlapjára elférne, és nem szükséges az elkészítéséhez bonyolult konyhatechnológiai eszköz.” – idézi a szervezőket az Index.

A beach food mozgalmat három évvel ezelőtt indította el a Balatoni Kör annak érdekében, hogy meggyorsítsák a Balaton büfékultúrájának megújulását. A versenyt 2015-ben a fövenyesi Kalóz nyerte a Harcsa & Krumplival, amely a balatoni fish&chips-nek felelt meg, 2016-ban a Kishableányban és a Palettában kapható Big MEKK-et választotta ki győztesnek a zsűri, 2017-ben pedig ismét a Paletta étele, a Pulled Ponty győzött.

Kíváncsian várjuk, mi lesz az idei év győztese!

  • 889 2018. július 23 Belföld, Gasztronómia 2018. július 23.

    Facebook Comments