Így kösd le a gyereket nyaraláson, rossz időben
Írta:

Így kösd le a gyereket nyaraláson, rossz időben

7 tipp, hogy mihez kezdj, ha a víz 15 fokos vagy leszakadt az ég.

 

 

Semmi nincs, ami jobban el tudná rontani az ember nyaralását, mint a rossz idő. Hát még ha gyerek is érintett a történetben. Otthon is nehéz egész napra lefoglalni a kicsiket, egy szállodai szobában pedig kész kínszenvedés. Csapatunk gyakorló anyukái most összegyűjtötték azokat a tippeket, amikkel már sikerült túlélniük egy-két rázósabb helyzetet.

  1. A legkézenfekvőbb megoldás: a fedett fürdő. Szerencsére az ország bármely pontján legyél is, egy rövid autóútra biztos találsz egy ilyen létesítményt. A gyerek pancsolhat, anya-apa pihen, csak sajnos a pénztárcát viseli meg, ha a nyaralás több napján is ilyen helyen kell elütni az időt.
  2. Ha csak egy átmeneti zápor idejéig kell lekötni a gyereket, vagy különösen hosszútűrő az ilyesmiben, akkor tökéletes megoldás az életkorának megfelelő társasjáték. Gyakorlott anyukák mindig beraknak a bőrönbe 2-3 féle kisebb dobozos kártyajátékot, mert ez még a strandon is jól jöhet.
  3. Építsetek bunkert! Szedjétek össze az apartman vagy szoba bútorait, a takarókat, párnákat, mindent, ami alkalmas lehet erre a célra, és építsetek egy szuper családi kuckót! Ne aggódj, hogy nem tudod, hogy kell, a gyerekek bunkerépítésben ezerszer találékonyabbak nálunk. Már magával az építkezéssel is elmegy 1-2 óra, ha pedig utána te is bekuckózol hozzájuk mesét olvasni, abból egy csodálatos nap lehet.
  4. Fedezzétek fel a környéket. Sétáljatok a közeli erdőben, látogassatok meg egy várat, állatkertet, arborétumot, biciklizzetek a városban. Persze mindezt elsőre nehéz úgy eladni, mint egy jó kaland a víz helyett, ezért azt ajánljuk, otthon készülj fel a környék izgalmas látnivalóiból, ahová elcsábíthatod a gyerkőcöt.
  5. Irány a víz! Attól, hogy fürdeni nem lehet, hajózni még igen, a gyerekeknek pedig ez nagy élmény! A Balatonon számtalan sétahajó közül választhatunk, ráadásul van, ahol direkt gyerekhajót is indítanak, amin kalózműsorral, bohócműsorral, játékkal szórakoztatják a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt.
  6. Menjetek kalandparkba vagy bobozni! Esteleg mindkettő. A nagyobb Balaton-parti városokban van rá lehetőség, a gyerekek meg imádni fogják ezeket a kalandos, aktív kikapcsolódási formákat, ráadásul nagyszerű közös élményeket szerezhettek.
  7. Ha sportos a család, menjetek barlangtúrázni! Ha kicsit nagyobb a gyerkőc, és szereti a természetet és a kalandokat, nagyszerű öltet, ha megnézitek a Balaton felvidék valamelyik barlangját. Ott a Lóczy-barang Balatonfüreden, a Tapolcai tavasbarlang, vagy a Csodabogyós-barlang Balatonedericsen. Igazán különleges élmény lesz!
  • 743 2018. július 25 Belföld 2018. július 25.

    Facebook Comments