Az 5 legjobb bekuckózós film téli estékre
Írta:

Az 5 legjobb bekuckózós film téli estékre

Imádjuk szidni a hideg évszakot és panaszkodni, hogy semmit nem lehet csinálni, de lássuk be: előnye is van a zimankónak. Fogd a legvastagabb takarót, főzz egy finom teát, és indulhat a moziest. 5 olyan filmet gyűjtöttünk csokorba, amik mind idén jelentek meg DVD-n és amik tökéletesek egy kis karácsony előtti ráhangolódásra.

 

Évszakok

Az idei év (és az elmúlt évek) leggyönyörűbb természetfilmje nem a pörgős akcióról szól, de pont ezért kihagyhatatlan. A szemkápráztatóangyönyörű film abba az időbe kalauzol bennünket, amikor befejeződött az utolsó jégkorszak, ezzel egy nyolcvanezer évig tartó télnek szakadt vége Európa nagy részén. A jég elvonulása után újra elkezdődött az évszakok váltakozása. A kontinenst hamarosan sűrű, élettel teli erdőségek borították be, amelyekben a vadállatok számos fajtája jelent meg… Varázslatos természetfilm, amit ha még nem láttál, most feltétlenül pótolnod kell.

Szemfényvesztők 2

Az utóbbi évek legizgalmasabb akciófilmje/thrillere, ami úgy tud két órán keresztül lebilincselő lenni, hogy közben nem kell semmilyen véres, vagy túl drámai jelenettől tartanunk. A sztori szerint egy évvel titokzatos eltűnésüket követően a Négy lovas újra felbukkan, legújabb trükkjük pedig azt a célt szolgálja, hogy lerántsák a leplet egy tech-milliárdos etikátlan üzleteiről. De mielőtt ennek a második résznek nekilátnál, javasoljuk, hogy nézd meg mégegyszer az elsőt is. Nem mintha nem emlékeznél, hanem mert tudjuk, hogy akarod!

Káosz karácsonyra

Nem tudjuk megállni… muszáj egy igazi karácsonyi romkomot is tenni a listába. Bár a Káosz karácsonyra már tavasszal kijött DVD-n, de most igazán aktuális: Charlotte és Sam Cooper negyven éve házasok, és a szeretet ünnepén ők látják vendégül az egész rokonságot. Lányuk, Eleanor csinos, okos és meglehetősen frusztrált, mert még nem sikerült megtalálnia a tökéletes pasit. Szülei nagy meglepetésére beállít egy jóképű idegennel, akit a reptéren kért meg, hogy játssza el a vőlegénye szerepét. Charlotte fia, Hank egyedülálló apaként próbál kislánya mellett helytállni, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Húga, a kleptomániás Emma pedig a tökéletes karácsonyi ajándék keresése közben se tud kibújni a bőréből, emiatt a karácsonyt kis híján rács mögött tölti. A film teljes egészében az Igazából szerelem hangulatát hozza vissza, plusz azt is megjegyeznénk, hogy három Oscar-díjas színész, Diane Keaton, Alan Arkin és Marisa Tomei, valamint a Golden Globe-díjas John Goodman, továbbá Ed Helms és Amanda Seyfried játsszák a főszerepet ebben a szívmelengető családi komédiában.

Mielőtt megismertelek

Gyönyörű, érzelmekkel teli film a Mielőtt megismertelek, ami nálunk méltatlanul kevés figyelmet kapott. A történet női főhőse, Louisa Clark (Emilia Clarke) elégedett az életével: szereti a csendes kisvárost, ahol születése óta, immár huszonhat éve él, a munkáját a városka egyik kávézójában. Szereti a családját, a mindig hangos, zsúfolt házat, ahol apjával, anyjával, az Alzheimer-kóros nagyapával, a család eszének tartott nővérével és annak ötéves kisfiával él. És talán még Patricket is, a barátját, akivel már hét éve vannak együtt. Egy napon azonban Lou szépen berendezett kis világában minden a feje tetejére áll: a kávézó váratlanul bezár, és Lou, hogy anyagilag továbbra is támogathassa a családját, egy harmincöt éves férfi (Sam Claflin) gondozója lesz, aki – miután egy motorbalesetben teljesen lebénult – depressziósan és mogorván egy kerekes székben tölti napjait… De mielőtt legyintenél, hogy egy újabb romantikus maszlag, nézd meg a trailert. Sokkal több annál!

Szívek szállodája új részek Netflixen

Igen, ez a kivétel a listán, hiszen nem DVD filmről, hanem a klasszikus Szívek szállodája legújabb részeiről van szó. A hetedik évad tulajdonképpen nem évad, hanem négy egészestés mozifilm, ami ugyanott folytatódik, ahol 9 éve abbamaradt a történet. Pontosabban: a Szívek szállodája: Egy év az életben egy évvel a sorozat befejezése után kezdődik, és igen, visszatér szinte a teljes eredeti stáb. Az eredeti alkotó, Amy Sherman-Palladino visszacsábított mindenkit: Roryt, Lorelai-t, Luke-ot, Emilyt Jesst, Deant, Kirk-öt, Sookie-t… A történet pedig pontosan ugyanabban a hangulatban folytatódik, ahol abbahagyták. Már a főcím alatt elfogott a nosztalgia a tinikorunk után.

  • 3275 2016. december 05 Belföld, Életmód 2016. december 05.

    Facebook Comments