Itt jelentheti bárki, ha pucér fotójával visszaéltek
Írta:

Itt jelentheti bárki, ha pucér fotójával visszaéltek

A világon először az ausztrálok csináltak egy olyan oldalt, ahol bárki jelezheti, ha visszaéltek meztelen fotójával.

 

Kevés durvább dolgot tudunk elképzelni, mint hogy valakinek a meztelen képei nyilvánosságra kerüljenek. Pedig ez megtörténhet szinte bárkivel, legyen az celeb vagy hétköznapi ember. Elég egy félreismert ex, vagy egy rosszindulatú hacker, akik gondolnak egyet, és a hozzájuk került képet néhány kattintással bárki számára láthatóvá teszik.

 

Az online zaklatásnak egy elég durva formája a pucér fotók nyilvánosságra hozása, de végre valakik tettek azért, hogy ezt vissza lehessen szorítani. A Szeretlekmagyarorszag.hu a hvg.hu –ra hivatkozva azt írja, Ausztráliában létrehozták a weboldalt, ahol minden fontos információ elérhető a képalapú visszaélésekről – vagyis, amikor például valakinek a belegyezése nélkül egy meztelen fotóját szerzik meg és teszik közzé -, és ami a legfontosabb: bármelyik ausztrál állampolgár jelentheti is az ilyen eseteket.

 

Sajnos ez a dolog tényleg világméretű probléma – itthon minden harmadik gyereket érinthet az online zaklatás -, ezért reméljük, az ausztrál kezdeményezés jó példaként szolgálhat az összes országnak, köztük hazánknak is, és hamarosan nálunk is lehet valami hasonló.

  • 1236 2017. november 03 Belföld 2017. november 03.

    Facebook Comments