Járd be a fővárost világsztárok nyomában! Elkészült az első magyar filmturisztikai alkalmazás
Írta:

Járd be a fővárost világsztárok nyomában! Elkészült az első magyar filmturisztikai alkalmazás

Megismerheted a legnagyobb filmek forgatási helyszíneit, sőt még pár kulisszatitkot is.

 

Nem kell ahhoz őrülten nagy filmrajongónak lenned, hogy elképzeld magad, amint a főszereplő nyomában a Montmartre-on sétálsz… De még csak ahhoz sem, hogy lelkesen kövesd az itt forgató sztárok nyomát. Ehhez az utóbbi nyújt hatalmas segítséget egy új alkalmazás, a Film Destination Budapest. Az MTA SZTAKI eLearning Osztályának közreműködésével ugyanis elkészült az első magyar filmturisztikai okostelefonos alkalmazás, amely az eddigi legteljesebb útmutató az egyik legnépszerűbb filmes városról, Budapestről.

Az alkalmazáshoz a tartalmat az Akadémiai Kiadó gondozásában 2014-ben megjelent “Itt forgott – Főszerepben Budapest – Nemzetközi filmek” szerzői, Basa Balázs és Názer Ádám adták. Ez a program így lett Budapest eddigi legteljesebb filmes áttekintése: segítségével felfedezhetjük a rejtett, romatikus helyeket, egyedülálló építészeti remekeket a fővárosban, a vásárlási és gasztro lehetőségeket a sztárok nyomában, hogy hogyan is nézett ki, amikor Budapest is szerepet játszott, de az éjszakai életet is megismerhetjük a sztárok törzshelyein.

A programot elindítva ugyanis számtalan szempont mentén elindulhatunk: kiválaszthatjuk a legjobb helyeket, kereshetünk a Budapest által megszemélyesített városra, és természetesen a sztárok szerint is csoportosíthatjuk a helyszíneket. Meg persze film szerint is le van bontva, hogy egy-egy alkotás milyen helyszíneken játszódott és filmes túrát is tervezhetünk a városban. Ha rákattintunk egy-egy város/színész/film nevére, akkor pedig előjön az összes ahhoz kapcsolódó információ. Például: Melyik is az a kávéház, ami abban a Scarlet Johansson filmben volt? Vagy: Látod? Tuti, hogy az ott a Margit sziget a háttérben. Mostantól ezeket a kérdéseket nem kell vérre menő küzdelemben eldönteni, mert ez az új okostelefonos alkalmazás ingyenesen letölthető, magyar és angol nyelven, iOS és Android platformú eszközökre egyaránt.

  • 749 2017. november 06 Belföld 2017. november 06.

    Facebook Comments