Magyar nők változtathatják meg, amit az esküvőkről gondolsz
Írta:

Magyar nők változtathatják meg, amit az esküvőkről gondolsz

Szerinted furcsa, vagy épp egyedi és jól jövedelmező ötlet lesz a Join My Wedding?

 

Te beengednél idegeneket az esküvődre? Majdnem biztos vagyok benne, hogy a te válaszod is nem lesz erre a kérdésre, hiszen az esküvők minden párnak, minden családnak egy bensőséges ünnepet jelentenek – egy olyan eseményt, ahol együtt ünneplik az ifjú házasokat.

 

De persze ahány ország, annyi szokás: az indiai esküvők például sokkal jobban hasonlítanak népes fesztiválokra: napokig tartanak, és számos program várja a vendégeket. Utóbbiak – például egy több száz-, vagy mondjuk ezerfős lagzi esetén – nem is ismerik egymást. Akkor meg már miért is ne engedhetne be az ifjú pár még néhány turistát, akik fizetni is hajlandóak a gasztronómiai- és kulturális élményért?

 

Ezen a nyomvonalon született és indult el a Join My Wedding – a startupot két fiatal magyar nő, Párkányi Orsolya és Matécsa Márta találta ki 2015-ben. Párkányi már több mint egy évtizede Ausztráliában él, és akkor ismerték meg egymást, amikor tavaly hazalátogatott. Elpanaszolta Mártának, hogy mivel külföldön él, szinte az összes barátja esküvőjéről lemaradt, utóbbi pedig arról mesélt neki, mekkora élmény volt egy indiai esküvő, amelyre nemrég egy barátján keresztül eljutott.

12741086_7e500c528c3f7d0dcb3a67492a139f6d_wm

A beszélgetés után mindkettejüknek ugyanaz jutott eszébe: mi lenne, ha turistaként elmehetnénk idegen párok valódi esküvőire némi pénzért cserébe. A megvalósítással nem is vártak sokáig, sőt, azonnal ötletelni kezdtek, és pár további fontos lépés – például indiai segítők bevonása, és megfelelő weboldal elkészítése – után nagyjából fél év alatt be is indították vállalkozásukat.

 

Sokan egyébként az Airbnb-hez hasonlítják az ötletet, azzal a különbséggel, hogy itt nem a lakásukat adják ki az emberek, hanem esküvőjükre engednek be vendégeket – kit egy napra, kit többre. A vendégek az interneten, a Join My Wedding weboldalán csekkolhatják le a regisztrált párok esküvőit, és dönthetnek, melyiken akarnak részt venni, és hány napig maradnának. Akik több napra érkeznének, azoknak szállást is biztosítanak.

 

Szerinted furcsa, vagy épp nagyon jó ötlet az esküvőipar Airbnb-je?

  • 1054 2016. október 14 Belföld 2016. október 14.

    Facebook Comments