Ismét megnyílt Budapest legmagasabb korcsolyapályája
Írta:

Ismét megnyílt Budapest legmagasabb korcsolyapályája

Ha tavaly kihagytad, ne bánkódj: ezen a télen is lesz korcsolyapálya a Hotel President tetején.

 

November 1-jén újra megnyitotta kapuit a főváros legegyedibb panorámájával rendelkező jégpályája a Hotel President tetején. A szálloda már a hosszú hétvégén forró italokkal, és gőzgombóccal várta a vendégeket, akik felejthetetlen élményekkel gazdagodhattak.

 

Az V. kerületi Hold utcában található Hotel President tavaly álmodta meg Budapest legmagasabb korcsolyapályáját, és a különleges vállalkozás sikere nem is maradt el: gyakorlatilag a teljes szezonban teltház volt, és közel tízezren keresték fel ezt a jégpályát.

 

Nemcsak a magyar sajtóban, hanem olyan neves külföldi lapokban is lehetett róla olvasni, mint a világ legismertebb útikönyvének tartott Lonely Planet, a tekintélyes Travel and Leisure magazin vagy az amerikai Boston Herald napilap.

 

„Minden várakozásunkat felülmúlta a jégpálya iránti érdeklődés tavaly. Büszkék vagyunk rá, hogy sikerült elnyernünk vele az emberek tetszését, akik meghitt környezetben pihenhetik ki a hétköznapok fáradalmait a karácsonyi forgatagban. Idén is szeretnénk minél több ember arcára mosolyt csalni, és számos meglepetéssel is készülünk” – mondta el Galla Gergő szállodaigazgató.

 

A 110 négyzetméteres korcsolyapálya szintetikus, környezetbarát polimerekből készült „jégfelület”, amely a jégnél egy puhább anyag, ebből kifolyólag a sérülésveszély kisebb, és az ízületekkel is kíméletesebb.

 

A négycsillagos szálloda tetején a korcsolya szerelmesei mellett az adventi hangulatra vágyó vendégek is megtalálják a számításukat, hiszen a téli feltöltődést a díszkivilágítás, és a karácsonyi falatok teszik teljessé.

 

A 360 fokos lenyűgöző panoráma természetesen a tavalyi évhez képest egy cseppet sem változott: a tetőről kilátás nyílik a város néhány kiemelkedő nevezetességére, mint a Szent István Bazilika, a Parlament, a Budai Vár vagy a Citadella.

 

A pályát a recepción megváltott jeggyel bárki élvezheti, de előre egyeztetve partikra is kibérelhető a különleges terasz.

 

A Budapesten kuriózumnak számító jégpálya hétköznap 16 órától 20 óráig, hétvégén pedig 14 órától 20 óráig tart nyitva.

  • 839 2018. november 13 Belföld 2018. november 13.

    Facebook Comments