3+1 tipp stressz ellen: így kerüld el, és ezt tedd, ha már érzed magadon
Írta:

3+1 tipp stressz ellen: így kerüld el, és ezt tedd, ha már érzed magadon

Egy kis tudatossággal megszabadulhatunk az életünket megkeserítő stressztől.

 

Most, hogy egyre jobban közeledik az év vége, és már mindenhonnan a karácsonyi készülődés előszele csap le ránk, lassan újra beköszönt az év végi stresszhullám is. Rengeteg tennivaló, ajándékok, takarítás, készülődés és az év végi munkahelyi túlórák olyasmi, amit kevesen úsznak meg kisebb idegösszeroppanás nélkül. Azért, hogy idén ne stresszben teljen az év utolsó másfél hónapja, összegyűjtöttük mi tehetünk már most a saját jóllétünk érdekében.

  1. Készülj fel. Emlékezz vissza, hogy mi okozta az elmúlt években a legnagyobb feszültséget, és gondold végig, hogy idén hogyan könnyíthetnél ezen. Az utolsó napokban őrült módjára rohangáltál ajándék után vagy a főnök még 22-én is túlóráztatott? Készíts tervet, ami alapján a feladatok egy részét előbb meg tudod csinálni.
  2. Relaxálj: tudatosan építs be a heti tervbe pár olyan órát, ami csak a tiéd. Mindegy, hogy az egy kényelmes fürdő, hogy a hobbidnak hódolsz, vagy teszel egy sétát egyedül a közeli parkban, szakíts időt arra, hogy egy kicsit végiggondolhasd az életed. És erre jó előre nevezz ki egy időpontot! Ha nem írod be a naptárba, hogy vasárnap 5-7-ig pihenés, akkor hidd el, hogy ki fog maradni.
  3. Add ki magadból! Mindegy, hogy ennek milyen formát adsz: elmész futni, mérgedben takarítasz egyet, vagy csak szóban mondod el valakinek a problémáidat, meg fogsz könnyebbülni. A mozgás egyébként is jó módja az indulatok levezetésének, és egy kiadós panaszkodás is bizonyítottan jó hatással van a lélekre.

+1     Engedd el! Tényleg annyira fontos ez a dolog, hogy megéri miatta kikészülni? Mi van, ha nem csinálod meg időre vagy egyáltalán? Mi történik, ha idén nem lesz 3 féle bejgli, marad por a szekrény tetején vagy nem mész el az összes év végi partira, amire meghívnak? Segítünk: nagy valószínűséggel semmi.

  • 1313 2018. november 12 Belföld 2018. november 12.

    Facebook Comments