Magyar mentőkutya a világ legjobbja
Írta:

Magyar mentőkutya a világ legjobbja

Már a nagypapája is világbajnok volt, most Zen lett a legjobb romkutató kutya.

 

Számos olyan dolog van, amiben mi, magyarok brillírozunk, de azt tudtad-e, hogy mentőkutyáink is elképesztő sikereket érnek el? Egy magyar romkutató kutya, Zen például nemrégiben 24 ország 59 csapatának négylábúi közül lett a világ legjobbja a franciaországi világbajnokságon, romkutatás versenyszámban.

 

A hatéves malinois Belényi Beatrix társa. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság színeiben versenyző Pannon Kutyás Kutató-Mentő Csapattal érkezett a versenyre, és nyerte el kategóriájában az első díjat. Hogy mivel? Gazdájával együtt „egy földrengésben összedőlt negyed romjait vizsgálta át, egy szálloda és egy gyorsétterem romjai között kereste a túlélők nyomát, és találta meg a 3 sérültet” – írja a Pannon Kutyás Kutató-Mentő Csapat közlésére hivatkozva az Index.

 

Majd hozzáteszik, hogy Zen sikeres mentőkutya családból származik: hazánk első mentőkutya világbajnoka, Kuba az ő nagypapája volt. Unokatestvére Karma pedig tavaly állt a dobogó második fokán Szlovéniában, szintén a nemzetközi mentőkutya világbajnokságon.

 

És hogy milyen egy világbajnok romkutató eb a hétköznapokban? „Zen prosszionális munkakutya, de emellett száz százalékos családtag, társ is. Ha munkáról vagy sportról van szó rámenős és céltudatos, ha a családról, simulékony és lojális” – írja az Index.

 

Forrás: Index.hu

  • 841 2019. október 02 Belföld 2019. október 02.

    Facebook Comments