Ismét lefényképezi Magyarországot a Google
Írta:

Ismét lefényképezi Magyarországot a Google

Frissítik a 2005-ben indult Street View-t.

 

Április 3-tól újra Magyarországot járja a Google csapata, hogy frissítsék a Street View, azaz az Utcakép szolgáltatást – írja az Index. Ehhez pedig fotózniuk kell, ami a tervek szerint áprilisban és májusban hét nagyvárosban zajlik majd: Budapesten, Szegeden, Pécsen, Miskolcon, Debrecenben, Székesfehérváron és Győrben is lehet majd találkozni kezdetben a sétálós, hátizsákos (trekker) emberükkel, később pedig a Google-autóval.

 

A Street View 2005-ben indult, a Google Maps pedig jelenleg több mint 193 országban érhető el. Egymilliárdnál is több felhasználója van ezeknek a szolgáltatásoknak, napi szinten pedig 25 millióan hívják segítségül a Google térképét, idézi a weboldal a Google Magyarország marketingigazagatóját, Boros Botondot.

 

Mi van a hátizsákban?

A gyalogosan készülő felvételekhez egy úgynevezett trekkert használnak, ami egy hátizsák formájú, gömbpanorámás fényképezőgép-rendszer. Ennek segítségével a többi Google-eszköz számára nehezebben megközelíthető, illetve lefotózható helyszínek is elérhetők és digitalizálhatók (akár 3D-ben is).

 

A 18 kilós trekkert google-ös operátorok hordják, most Magyarországra egy osztrák fiatalember érkezett, hogy gyalogosan járjon be több helyszínt is. Menet közben a készülék 2,5 másodpercenként rögzít képeket, a trekker tartójának tetején lévő gömbben 15 különböző irányba néző lencse található, így jön létre a Street View-ból már jól ismert közel 360 fokos panoráma.

 

Mi lesz a személyes adatokkal?

Az utcakép frissítése előtt az összes felismerhető arcot és rendszámot automatikusan elhomályosítja a Google képszerkesztő algoritmusa, de ha valami mégis átcsúszna ezen az érzékeny szűrőn, a felvételek közzétételét követően is van lehetőség további részletek elhomályosítására a „Hiba bejelentése” lehetőségre kattintva.

 

Forrás: Index.hu

  • 702 2019. április 17 Belföld 2019. április 17.

    Facebook Comments