3+1 tipp tavaszi fáradtság ellen
Írta:

3+1 tipp tavaszi fáradtság ellen

Végre itt a tavasz! Hogy ez idén ne járjon együtt tavaszi fáradtsággal, olvasd el és tartsd be hasznos tippjeinket.

 

1. Jó reggelt, Csipkerózsika!

Szerintünk nagyon találó a tavaszi fáradtság elnevezés, ugyanis télen kevesebb fényhez és vitaminhoz jut a szervezetünk, ezért a hideg évszak végére fáradtnak, gyengének érezzük magunkat. Legszívesebben egész nap fel sem kelnénk az ágyból. Mit lehet ilyenkor tenni? Persze, egy-egy borúsabb szombat reggelen engedhetünk a puha párnák, takarók csábításának, és alhatunk egy kicsivel tovább, de a hétköznapokon jobb korán kelni, jól átmozgatni magunkat, és egy egészséges reggelivel kezdeni a napot.

 

2. A legfontosabb étkezés

Ha már az egészséges reggelit említettük, ez egyrészt ne maradjon ki, mert remekül beindítja a napot, másrészt pedig ügyeljünk rá, hogy lehetőleg ne egy cukros péksüteményt kapjunk fel, hanem mondjuk szánjunk három percet zabkásakészítésre. Lehet már kapni időtakarékosabb, tasakos, ízesített zabkásákat is, amikhez tényleg csak egy kis pohárnyi forró víz kell, meg egy kanál. Extra gyümölcsöt is dobhatsz rá, vagy az almát, banánt, epret magában is fogyaszthatod. Ezek olyan egészséges, energiadús reggeli ötletek, amelyek mindannyiunknál beleférnek a reggeli rohanásba. ;)

 

3. Vitaminkúra

Fogyassz sok friss zöldséget, gyümölcsöt, és ha még nem tetted, kóstold meg a csírákat is. Utóbbiakban rengeteg a vitamin, és nem mellesleg fel is dobják a szendvicseket, salátákat. Emellett persze jöhetnek a táplálék-kiegészítők, C-vitamin, vas, cink, és ha bírod a méregtelenítést, akkor erre a tavasz a legjobb évszak. Léböjtkúra helyett egyébként elég egy kis odafigyelés is az étrendedre, néhány nap alatt érezni fogod a változást!

 

4. Instant felfrissülés

Ha úgy érzed, sok a munkád, de csak ülsz az asztal mellett, és már hosszú percek óta képtelen vagy koncentrálni, akkor állj fel, járkálj egy kicsit, és ha lehet, akkor szellőztess is az irodában. Még egy gyorsan frissítő javaslat: párologtass citromfű vagy eukaliptusz illóolajat, vagy este otthon levendulát, aminek az illata segít helyreállítani a lelki egyensúlyt.

  • 880 2018. március 14 Belföld, Életmód 2018. március 14.

    Facebook Comments