Ezek lettek az ország legjobb éttermei
Írta:

Ezek lettek az ország legjobb éttermei

Kiosztották a Dining Guide Év Étterme díjakat.

 

Kiosztották a hazai gasztronómia egyik legfontosabb díját, a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjat. 2017 után ismét a Michelin-csillagos Costes lett a győztes, a zsűri értékelése szerint azért, mert „a Costes nyitása óta vezető szerepet vállal a modern magyar gasztronómia megteremtésében.” A Palágyi Eszter vezetésével működő fine dining konyha ezzel már összesen a negyedik alkalommal lett az év étterme, de a lista további helyezettjeinek sincs okuk szégyenkezni. Az ország legjobb éttermei sorrendben a következők:

image02 restaurant

  1. Costes
  2. Borkonyha
  3. Onyx
  4. Babel
  5. Costes Downtown
  6. Stand25
  7. Fáma
  8. MÁK
  9. St. Andrea Borbár
  10. Olimpia
  11. Az encsi Anyukám Mondta
  12. Arany Kaviár

Bár a lista első helyein dominálnak a Michelin-csillagos éttermek, két olyan is megtalálható rajta, ami nem számít hagyományosan csúcsétteremnek. A Dining Guide elsősorban aszerint értékelte az éttermeket, hogy mennyire felelnek meg a tőlük elvárható szintnek, így került az Olimpia és a Stand25 is a 10+2 fősre bővült listára. Ez a két hely „progresszív étlappal, kötetlenebb stílusban és informálisabb szervizzel dolgozik, ettől függetlenül azonban kétség kívül csúcskategóriás.“

Az idei évben először cukrászdákat is díjaztak a versenyben, az Év Cukrászdája díjat a Vácon lévő Mihályi Patisserie kapta, az Év Borlapjáért a Borkonyha vehetett át elismerést.

A 2004-ben alapított Dining Guide-díj az egyik legjelentősebb elismerés a magyar vendéglátóiparban. Az év legjobb éttermeinek rangsorát független, külföldi szaktekintélyek határozták meg egy egész éven át tartó tesztelés során, idén például a 3 Michelin csillagos séf, Enrico Cerea vezetésével.

  • 961 2018. március 14 Gasztronómia 2018. március 14.

    Facebook Comments