Új szabadtéri kultúrpark nyílik Budapesten: ez a Kikötő
Írta:

Új szabadtéri kultúrpark nyílik Budapesten: ez a Kikötő

Művészeti fesztiválok, kulturális rendezvények, workshopok, közösségi-, gyermek- és sportprogramok, nyári egyetemek, koncertek, filmvetítések, színházi előadások várják majd az érdeklődőket.

 

A Valyo csoport nevét talán kevesen ismerik, ám a tevékenységük eredményéről valószínűleg mindenki hallott már. A Valyo célja, hogy a jelenleg elhanyagolt köztereket alacsony költségvetésű kísérleti megoldásokkal életre keltsék. A város és a folyó közötti kapcsolat fejlesztésén dolgozó szervezetnek köszönhetjük a Szabihidat, a rendezvénysorozatot, amikor nyáron több hétvégére lezárják a Szabadság hidat, és birtokba vehetik a gyalogosok, piknikezők. Most egy újabb Duna-parti területet nézett ki magának a Valyo Egyesület, ahová nem is akármit álmodtak meg.

promocio

A helyszín a pesti Duna-part déli része, a Rákóczi hídtól délre elterülő több ezer négyzetméteres volt kikötőterület. Az idei céljuk ennek a lepusztult, kihasználatlan területnek a megújítása közösségi és kulturális városfejlesztési eszközökkel, így a Valyo Kikötő egy 300-500 fős közönséget befogadó, nyáron folyamatosan üzemelő Duna-parti helyszín lesz. Művészeti fesztiválok és kulturális rendezvények helyszínéül szolgál majd, napközben workshopok, közösségi-, gyermek- és sportprogramok, valamint nyári egyetemek kapnak helyet, este pedig koncertek, filmvetítések, színházi előadások várják majd az érdeklődőket.

A Kikötő május elsején nyílik, addig március 1-30-ig és április 15-30-ig tervező és építő workshopok lesznek és egészen szeptember 30-ig nyitva lesz, így öt hónapon keresztül nyílik lehetőség a Duna-parti programok kiélvezésére. Ez azért nagy szó Budapest életében, mert bár a várost kettészeli a Duna, a folyópart élvezetére, és egyáltalán, valami partmenti kikapcsolódásra csak kevés helyen van lehetőség.

  • 828 2018. március 13 Belföld 2018. március 13.

    Facebook Comments