A túrázás így hat a szervezetedre
Írta:

A túrázás így hat a szervezetedre

Azt talán már te is tudod, hogy tested egészségére nézve van pár remek hatása a túrázásnak, de a következőket valószínűleg nem tudtad még.

1. Kreatívabb lehetsz – Tanulmányok szerint nemcsak nyugodtabbnak, boldogabbnak érezhetik magukat a természetjárók, hanem a kreatív gondolkodást és a problémamegoldást is elősegíthetik a természetben megélt élmények, tapasztalatok.

 

2. Megerősíti a kapcsolatokat – Nemcsak akkor hoz közelebb a társaidhoz, ha közösen kell megoldanotok valamit (tűzrakás, bokaficamos unokatesó lecipelése a dombról), hanem akkor is, ha látszólag eseménytelenül sétálgattok. Egy tanulmány eredményei is alátámasztják ezt: a tudósok két csoportba soroltak anya-lánya párosokat, és az egyik csoport tagjainak egy plázában kellett 20 percet sétálgatniuk, a másikba soroltaknak pedig egy arborétumban, majd feladatokat kellett együtt megoldaniuk a pároknak. Utóbbiak jobban figyeltek és kommunikáltak, sőt, erősebb kötődést és több pozitív érzelmet mutattak egymás felé, mint a bevásárlóközpontban sétálók.

 

3. Közelebb hoz a természethez – Ha már alapból van egy pozitív kapcsolatod a természettel, erre a túrázás csak még jobban ráerősíthet, sőt, még inkább úgy fogod érezni, hogy óvnod, védened kell a környezetet, hogy természeti kincseinket még sokáig élvezhessük mindannyian.

 

  • 548 2020. március 17 Belföld 2020. március 17.

    Facebook Comments