5 szuper szabadtéri program augusztusra
Írta:

5 szuper szabadtéri program augusztusra

Ragadd meg a nyár utolsó hónapjában kínálkozó szuper lehetőségeket, és tölts minél több időt a szabadban – például ezeken a programokon.

 

1. Mesterségek Ünnepe

Idén immár 30. alkalommal élvezhetjük a Mesterségek Ünnepét: augusztus 18-21 közt ismét gyönyörködhetünk hazai- és külföldi kézművesek alkotásaiban, illetve vásári bábosok, komédiások és utcaszínházi előadók játékában, finomságokat kóstolhatunk, a zenékre és a különböző játékokra figyelhetünk, és reméljük, hogy a napsütést is élvezhetjük a Budai Várban.

Tudtad? A rendezvény kiemelt vendége ezúttal Üzbegisztán lesz, de mesterek érkeznek Törökországból, Spanyolországból, Kínából, Jakutföldről, Moldáviából, Kirgizisztánból, Kazahsztánból, Tadzsikisztánból, Türkmenisztánból is, hogy alkotásaikkal elkápráztassák a budapesti fesztivál látogatóit.

 

2. Most még szól a zene a Városligeti Sörsátorban

Még néhány hétig élvezhetjük a Városligeti Sörsátorból kiszűrődő zenét, utána azonban – jelen állás szerint legalábbis – megkezdik sokak egyik kedvenc ligeti létesítményének bontását. Addig azonban mindenkit arra biztatnék, használjuk ki az utolsó lehetőségeket arra, hogy a fesztiválokat idéző hatalmas sátorban élvezhessük az itteni, semmi máshoz nem hasonlítható bulikat – na meg a zsíros kenyeret, a sört és a többi finomságot.

Tipp: augusztus 24-én a Station zenekar repít el egy U2 koncertre, augusztus 26-án pedig a Room Service – Bryan Adams tribute band gondoskodik arról, hogy már most Bryan Adams októberi koncertjén érezd magad!

 

3. Menj rooftop moziba!

Ha szereted a filmeket, és a különleges mozikat, akkor a nyár egyik nagy élménye lehet számodra egy rooftop mozizás. Én már nagyon várom, hogy eljuthassak a Budapest Rooftop Cinemába, mert a kedvenc filmjeimet vetítik (legutóbb az Amelie csodálatos élete és az Interstellar is szerepelt a kínálatban), és mert azt hallottam, hogy nagyon finom az ingyenes popcorn.

 

4. Hullócsillagos éjszakák

Gyerekkoromban sokszor néztük az égboltot a szomszéd srácokkal augusztusi éjszakákon, mivel augusztus a hullócsillagok hónapja – ha megláttunk egyet, akkor nagy boldogan kiáltottunk fel, és kacagtunk mindannyian. Nos, ha azokba a gondtalan évekbe nem is repülhetünk vissza, de mindnyájunk előtt ott a lehetőség, hogy hullócsillag-lesre menjünk egy augusztusi estén – vagy akár több estén is.

Tipp: én a barátommal nemrég a Normafánál voltam éjszakai sétán. Mivel alig van kivilágítva a környék, az égbolt és a csillagok is szépen látszanak. Sajnos mi hullócsillagot nem láttunk, de neked remélhetőleg nagyobb szerencséd lesz!

 

5. Augusztus 20-a? Akkor tűzijáték!

Ha augusztus 20-a, akkor ne hagyd ki a tűzijátékot – nézheted Budapesten vagy vidéken, de a lényeg, hogy ennek a dolognak mindenképp add meg a módját! Menj ki a helyszínre, és foglalj le egy jó kis helyet időben, hogy az egy évben egyszer látható különlegességet tényleg a legjobb körülmények közt élvezhesd.

 

  • 1220 2016. augusztus 14 Belföld 2016. augusztus 14.

    Facebook Comments