Budapesten indul az FC Barcelona negyedik európai akadémiája
Írta:

Budapesten indul az FC Barcelona negyedik európai akadémiája

Négyévnyi előkészület után nyílik meg Budapesten is ilyen intézmény.

 

Jó hír az óvodás is általános iskolás futballtehetségeknek és persze az ő szüleiknek: a világ egyik legnagyobb klubja, az FC Barcelona futballakadémiát indít Budapesten. A felügyeletükkel működő egyesületnél a 4 és 14 év közötti gyerekeket képzik majd.

 

„A megállapodás értelmében a budapesti akadémia az FC Barcelonától érkező szakmai igazgató irányításával fog működni, csak olyan edzők dolgozhatnak majd a klubnál, akik elsajátították a katalán utánpótlásképzés edzésmódszereit, és csakis ezek mentén végezhetik a munkájukat a magyar fővárosban is” – írja a Nemzetisport.hu.

 

Hasonló akadémiák egyébként működnek már szerte a világon, ugyanígy az FC Barcelona felügyeletével. Európában Moszkva, Varsó és Isztambul után Budapesten nyílik a negyedik ilyen intézmény.

 

Az akadémiának a tervek szerint egy budai és egy pesti bázisa is lesz, és a tavaszi-nyári időszakban várják majd a futballozni szerető jelentkezőket, akiket felvételin válogatnak ki. A válogatók részleteiről az akadémia honlapján (fcbacademy.hu) tájékozódhatsz.

 

Fontos még megemlíteni, hogy a legjobbak eddig talán sosem remélt lehetőségeket is kaphatnak: később akár az FC Barcelona kötelékhez is csatlakozhatnak, ugyanis a kiemelkedő játékosokra a katalánoknak előválasztási joguk lesz.

 

Forrás: MTI, Nemzetisport.hu, Index.hu

  • 714 2019. április 18 Belföld 2019. április 18.

    Facebook Comments