Felújítják a 4-6-os egy szakaszát
Írta:

Felújítják a 4-6-os egy szakaszát

Már mondjuk is, hol lesz a felújítás, illetve milyen időszakokban és hol kell majd pótlóbuszra szállni.

 

Ha nyár, akkor felújítási munkálatok a 4-6-os vonalán. Nagyon leegyszerűsítve akár így is fogalmazhatnánk, de azért a jelenlegi projekt megérdemel egy kis pontosítást. Idén június 11 és augusztus 5 közt tart a munka ennek a villamosvonalnak az egyik budai szakaszán, méghozzá a Petőfi híd budai hídfője és a Karinthy Frigyes út közt.

 

Erre azért van szükség, mert ezen a szakaszon utoljára a kilencvenes években végeztek nagyobb felújítást, és most a korábbinál korszerűbb, könnyebben karbantartható vágányokra cserélik a síneket – idézi a BKK MTI-hez eljuttatott közleményét a 24.hu.

 

Szóval, hogy pontosan mikor és hol várhatók korlátozások: a villamosok június 15-étől egy hónapig a Széll Kálmán tér és a Petőfi híd budai hídfője között viszik az utasokat. Onnan a Móricz Zsigmond körtér, valamint Újbuda-központ felé villamospótló autóbuszokkal lehet utazni.

 

A cikkünk születésének pillanatában még zajló előkészítő munkálatok (június 11-14 közt) idején, illetve július 15 és augusztus 5 közt a Corvin-negyedig járnak majd a villamosok, onnan pótlóbuszokkal lehet majd tovább utazni Buda felé.

 

Ha autóba ülnél, akkor jó, ha tudod, hogy a budai hídfő térségében, a Corvin-negyed és a Baross utca között közúti korlátozásokra számíthatsz.

 

Hogy azért mondjunk egy alternatívát: a BKK azt javasolja, ha teheted, nyáron használd a 4-es metrót, mint alternatív közlekedési lehetőséget Dél-Buda és a belváros közt.

 

Forrás: 24.hu

  • 563 2020. június 17 Belföld 2020. június 17.

    Facebook Comments