Különleges sörrel érkezik a Budapest Beer Week
Írta:

Különleges sörrel érkezik a Budapest Beer Week

11 sörfőzde fogott össze, hogy megalkossák ezt a különlegességet.

 

A tavalyi nagy siker után idén is megrendezésre kerül a Budapest Beer Week, ahol természetesen a söröké a főszerep. A május 20-26. között megrendezésre kerülő sörünnepnek már a koncepciója is különleges: főeseményként kóstolói sessionöket/kóstolónapokat szerveznek, ahol az előre megváltott jegy(ek) ellenében hat órán keresztül, logózott és jelölt fesztiválpoharakban egy deciliteres kóstolóadagokból lehet korlátlan mennyiséget fogyasztani. Az idei fesztiválon 50 sörfőzde 200-féle söre lesz kóstolható, köztük olyanok is, akik idehaza még soha nem voltak elérhetők csapon, de üveges formában sem igazán.

 

De hogy a magyar sörfőzdék is megmutassák, mit tudnak, idén is megalkották a fesztivál hivatalos sörét. Ehhez 11 sörfőzde állt össze, és a mostani divatot meglovagolva egy New England IPA, azaz India Pale Ale lesz a fesztiválsör, ám egy izgalmas csavarral. A megszokott gyümölcsös ipák mangós ízvilága helyett ez a sör őszibarackkal és homoktövissel készül, amitől igazán különleges ízvilágú lesz. Ráadásul komlóból sem egyfélét tartalmaz: lesz benne új-zélandi, két amerikai és egy modernebb európai is.

 

A majdnem egyhetes sörünnepen olyan sörfőzdékkel találkozhatunk, mint az új-zélandi 8 Wired Brewing, a svéd All In Brewing, az orosz Bakunin, vagy a spanyol Basqueland Brewing, csak hogy pár különlegeset említsünk. De persze a legjobb magyar kisüzemi sörök és a leghíresebb külföldi sörfőzdék is képviseltetik magukat. Az italok mellett a buli sem marad el: péntek-szombat -vasárnap este afterparty koncerteken lazíthatunk a Dürer kertben.

  • 699 2019. április 23 Belföld 2019. április 23.

    Facebook Comments