Gondolnád, hogy ez lesz a sorsuk? Rászorulóknak adják a Szigeten hátrahagyott sátrakat
Írta:

Gondolnád, hogy ez lesz a sorsuk? Rászorulóknak adják a Szigeten hátrahagyott sátrakat

Idén először szervezett formában jutnak el a rászorulókhoz a feleslegessé vált kempingcikkek.

 

 

A Sziget fesztivál utáni napok évek óta egyet jelentenek a gyűjtögetéssel: sokan még messzebbről is odautaznak, hogy magukévá tegyenek egy otthagyott sátrat vagy pár kempingszéket. Merthogy a külföldről érkező turisták ezeket nem viszik haza: jellemzően érkezéskor veszik meg a szükséges felszerelést a közeli áruházban, és a fesztivál után nem is viszik magukkal a pár ezer forintos sátrat, matracot. Ezt viszont évek óta rengeteg magyar használja ki, a Sziget fesztivál végén ellepik a helyszínt a guberálók. Idén azonban, a fesztivál történetében először szervezett módon gyűjtötték be a feleslegessé vált cikkeket.

„Adományozz sátrat vagy kempingfelszerelést! Amit nem akarsz elvinni magaddal, az valakinek még jól fog jönni.”

Ezzel a szlogennel hirdette meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Sziget azt akciót, amely révén a Szigeten amúgy is mindig kinthagyott sátrakat szervezett keretek között juttatják el azokhoz, akiknek szükségük van rá.

Ezzel az akcióval a jótékonykodás mellett még egy célja van a szervezőknek: a hulladéktermelés csökkentése. Aki felajánlotta a sátrát, az egy, a gyűjtőpontokon elérhető matrica felragasztásával jelezhette, hogy nincs szüksége rá, és a programban dolgozó önkéntesek a fesztivál végén begyűjtötték ezeket, vagy egyenesen le is lehetett adni a feleslegessé vált holmit a Szigeten telepített gyűjtőpontokon.

Reméljük jövőre jön a folytatás is!

  • 903 2018. augusztus 23 Belföld 2018. augusztus 23.

    Facebook Comments