Ezt ne hagyd ki! Íme az ország legjobb állatkertjei
Írta:

Ezt ne hagyd ki! Íme az ország legjobb állatkertjei

Nem csak rossz idő esetére.

Bár a nyár elsőszámú programja a vízpart és a pancsolás, ám azért adódnak olyan napok is, amikor valami más elfoglaltság után kell néznünk. Ilyenkor remek ötlet ellátogatni egy közeli – vagy éppen távolabbi – állatkertbe. Gyakorlatilag minden nagyobb városnak van már állatkertje, most a legjobbra értékelteket gyűjtöttük össze.

+ tipp: Tartsatok nyári állatkert-túrát és látogassátok meg az összes intézményt az idén!

  1. Sóstó Zoo (Nyíregyháza): 5000 állat, 500 faj, 300 000 négyzetméteren – szól az impozáns beköszönőmondat a honlapjukon. Ennél viszont sokkal több az ország legjobbjának tartott állatkert. Azt pedig külön imádjuk, hogy a honlapukon minden egyes fajról megtalálhatók az információk.
  2. A Budapesti Állatkert hatalmas fejlesztésen esett át az elmúlt években, és a vidámpark területének megöröklése után ez tovább folytatódik. Rengeteg kulturális programmal és számos fedett látnivalóval várnak, így a rossz idő tényleg nem akadály.
  3. A Veszprémi Állatkert is hatalmas népszerűségnek örvend és nem véletlenül: mindössze 15 km-re van a Balatontól, így tökéletes kiegészítő programja lehet a nyaralásnak, ráadásul ők is alaposan bemutatják az állatokat a honlapon, ha valamire épp nem tudnál magadtól válaszolni a gyereknek.
  4. A Szegedi Vadaspark híres a természet védelmére tett erőfeszítéseiről, joggal tekinthetjük a fajok menedékének, a Természetvédelmi Mentőközpont pedig évente több száz állatot fogad, amelyek vadon elpusztulnának, de felépülve a Vadasparkban, visszatérhetnek természetes élőhelyükre.
  5. A Tisza Tavi Ökocentrum (Poroszló) “Magyarország ökoturisztikai szigete”, amely a Tisza-tó élővilágát és a helyi bioszféra működését mutatja be. Itt ne számíts tigrisre és elefántra, de ha hazánk élővilágát szeretnéd megismerni, a lehető legjobb helyen vagy!
  6. Nagyerdei Kultúrpark (Debrecen): Debrecenben már megvalósították azt, amit Budapesten még csak terveznek: összevonták az állatkertet a vidámparkkal, így dupla szórakozás jár a Kultúrparkban, összesen 17 hektáron.
  7. A Veresegyházi Medveotthon szintén nem klasszikus álltkert, ám a neve ellenére nem csupán medvékre számíthatunk. Él itt farkas, rénszarvas és mosómedve is, a névadó medvéket pedig még etetni is lehet.
  8. A Budakeszi Vadasparkban szintén nem szabadon bóklászó tatukra kell számítani. Főként háziállatokat, és Európában őshonos fajokat tekinthetünk meg, de van mosómedve, ázsiai vadló és vízibivaly is.
  9. A Zoo Győr, azaz a Xantus János Állatkert kezdetben a hazai állatokat bemutató vadasparkként indult, ám mára igazi állatkert lett, sőt. Gyűjteményében különösen hangsúlyos az afrikai állatok aránya, így azoknak is érdekes, akik már több nagy állatkertben is jártak a listáról.
  10. Miskolci Állatkert és Kultúrpark öt kontinens több mint 120 állatfajának közel 700 egyedét mutatja be látogatóinknak, különleges erdei környezetben. Kihasználva az egyedülálló természeti környezetet, egyéb különlegességeket is kínálnak: a kalandvágyóknak a völgyhíd, a növény- és állatvilág iránt érdeklődőknek pedig a lombkorona életébe bepillantást nyújtó magasles kínál további élményt.
  • 1208 2017. július 04 Belföld 2017. július 04.

    Facebook Comments