Magyarok a világ legokosabbjainak élén

Magyarok a világ legokosabbjainak élén

Magyar elnöke és magyar szakmai vezetője lett a Mensa-nak, a világ legokosabbjait tömörítő szervezetnek.

 

Balanyi Bibianát választotta elnökévé a legintelligensebb emberek szervezete, a Mensa. Ami azért nagy szó – amellett persze, hogy egy magyar nőről van szó – mert Balanyi Bibiána a nemzetközi szervezet eddigi legfiatalabb vezetője, és a harmadik nő, aki valaha elnyerte ezt a tisztséget.

A Mensa a legintelligensebb embereket kereső és összefogó nemzetközi egyesület, amelynek 46 országban van tagszervezete, de a világ további 30 országában élnek még mensások. A tagság egyetlen kritériuma pedig az átlagon jóval felüli intelligencia szint: a bekerüléshez az emberek 98 százalékát kell felülmúlni.

Bibiána a rendkívüli intelligenciája mellett azért kerülhetett most két évre a szervezet élére, mert tíz évig vezette a magyar Mensa szervezetet, ami alatt sikerült jó kapcsolatot kiépítenie a más országbeli Mensa-vezetőkkel, emellett a magyar mensások támogatását is maga mögött tudhatta – mesélte az MTI-nek.

Történt azonban még egy szakmailag kiemelkedő, magyar vonatkozású esemény a szervezet életében: Kovács Kristóf személyében szakmai vezetőnek is magyar szakembert választottak. Kristóf felügyelő pszichológusként fogja segíteni Balanyi Bibiána és a szervezet munkáját, így július 1-jétől a szakmai és a szervezeti vezetés is magyar kézben lesz a 130 ezer kiemelkedő IQ-jú tagot számláló nemzetközi szervezetben. Gratulálunk mindkettőjüknek!

  • 1371 2015. június 23 Belföld 2015. június 23.

    Facebook Comments