Édesem!

Édesem!

Édesem, irány az Édesem!

Rengeteg rossz szóvicc jutott eszembe az új legkedvencebb cukrászdám nevéről, de a többitől megkíméllek benneteket. Helyette elmesélem, miért is nem tudok szabadulni az Édesem gondolatától már hetek óta. Ez a kis családi cukrászda pár hónapja nyitott meg a Millenáris Park mögött a Tizedes utca és a Kis Rókus utca sarkán. És minden megvan benne, amit imádunk: istenien ízletes (értsd: a legkevésbé sem fogyókúrás) sütik és cuki dizájn.

 

Pedig a nulladik benyomásom ambivalens volt a helyről (teszem hozzá még a személyes megismerkedés előtt): ismerősök facebook posztjaiban kezdtek mind gyakrabban feltünedezni émelyítően tökéletes fotók hasonlóan tökéletes édességekről és az Édesemről. Szóval rákerestem mi is ez az őrület. És mint kiderült: az Édesem cukrászda az Édesem blogot vezető Márk Szonja új, legelső üzlete. Hogy nem esett le már rögtön?!

10373834_10152935427397695_642490187216691715_nfotó:

És tudjátok, hogy ez miért zseniális? Mert a cukrászdában megvásárolható sütik, pohárkrémek és macaronok receptjei megtalálhatók a blogon! Egészen pontosan a blogon megtalálható receptek közül készíti el Szonja mindig azt, amihez kedve van. Ez azt is jelenti, hogy nincs állandó kínálat. Körülbelül 6 féle sütire és ugyanennyi kekszfélére lehet számítani. Meg persze a pohárkrémekre és a macaronokra. A kínálat amerikaias stílusú: döntő többségben vannak a brownie-k, sajttorták, csatos üvegbe zárt citromos piték és a cupcake-ek, de ez az a hely ahol minden lehetséges. A paleo és a formatorta kivételével, ami Szonja állítása szerint soha de soha nem lesz a boltban.

10991243_10152745233327695_4371828624990222289_nfotó:facebook.com

Mindenesetre az Édesem egy igazi újhullámos hely a régi idők professzionalizmusával. A “kortárs-háziasnak” jellemzett hely kutya és gyerekbarát, csodálatos atmoszférával, ami a legjobb barátnő konyháját idézi. Az élmény öt csillagos. Mind a (lássuk be csajos) dizájn, mind pedig a kínálat rabul ejtett. Mennyei piték, brownie-k, torták, pohárkrémek (ó azok a pohárkrémek!), francia sütemények… A kedvencem a sós karamelles brownie meg a citromos pite. És a macaron. Meg a kókusztejes chia pudding. Meg… na jó, minden.

1617126_10152034870752695_963484578_ofotó:facebook.com

Az igazság az, hogy Gombóc Artúr ízlésével rendelkezem, szóval az ítéletem nem 100%-ban objektív, az viszont tény: Szonja a legjobb alapanyagokkal dolgozik, mindig állati eredetű vajjal és tejszínnel, valódi kakaóporral és a legjobb belga csokival. Ami mondjuk meg is látszik az árakon, de megéri. Ha választani kell, hogy egy nagy lánc logóját veszitek meg 800 forintért, vagy Szonja sütijét, nem kérdés: az Édesembe gyertek! Egyetlen dolog van, amire érdemes figyelni: az Édesem 6-kor zár. Legelső alkalommal 6:07-re értünk oda, és kis híján idegösszeomlást kaptam az oly közeli és mégis elérhetetlen ínyencségek gondolatától. A második (és a harmadik) alkalom viszont kárpótolt a sokkért. Az első facebook poszt óta már tudom: ha sok ismerősömmel nincs is semmi közös témánk vagy érdeklődési körünk, egy valami azért akad: az Édesem iránti fanatikus rajongásunk.

1017648_10151537854292695_931477303_nfotó:facebook.com

 

 

 

 

  • 816 2015. június 29 Gasztronómia 2015. június 29.

    Facebook Comments