Tovább hódít a monster shake őrület. Ezektől a csodáktól eldobod az agyad!
Írta:

Tovább hódít a monster shake őrület. Ezektől a csodáktól eldobod az agyad!

Így készítheted el otthon az idei év sztárját.

Tavaly orkánként tarolta le az édességpiacot egy új őrület: a monster shake. Ezek a hatalmas méretű, brutális shakek, turmixok már ránézésre is azonnali cukorsokkba hajtják a mezei halandókat, elfogyasztásuk pedig fél napi kalóriabevitelt fedez. Ez azonban senkit nem gátol meg abban, hogy időnként engedjen a titkos imádatnak, és hódoljon a túlcsordulóan édes finomság előtt. Közkívánatra elhoztuk a receptet, azaz: hogy készítheted el otthon az év legmenőbb kalóriabombáját.

Ehhez vegyük ketté az édes-tejes-csokis csodákat, és a gyümölcsökkel operálókat. A csokis csodákhoz mindig szükség lesz 2 dologra: ez a ganache és a tejszínhab

A ganache 125 g étcsokiból, 125 g tejcsokoládéból, és 125 milliliter habtejszínből áll; a házi tejszínhab pedig 400 milliliter habtejszínből és 1 teáskanál vanília kivonatból. Illetve kelleni fog majd a kinyomáshoz egy habzsák.

A monster shake elkészítéséhez először is kelleni fog fél csésze (125 ml) ganache, 400 ml tej és 2 nagy gombóc jégkrém. Ezeket egy mixerben dolgozd össze. Ha kész, öntsd át befőttesüvegbe (ehhez a mennyiséghez kettő kell), de úgy, hogy nyugodtan menjen az edény nyakára is belőle, sőt, kicsit az oldalára is folyhat. Ezek után jöhet még 1-1 gombóc fagyi az üvegekbe, majd csorgass egy kis bolti csokiszószt az egészre. A tetejére nyomj púposan tejszínhabot, szurkálj bele pár Oreo kekszet, és ha még ez sem elég, jöhet még egy kis csokiszósz.

CikV7whWwAA7HTj

Ehhez képest a gyümölcsös változatok egészségesnek tűnnek, ezeknek ugyanis egyszerűbb, gyümölcsturmix alapjuk van, csak a díszítésük lesz ugyanilyen beteg. Ha például epres monster shaket szeretnél, csak készítsd el a kedvenc eperturmixod alapnak, erre jöhet a fentebb leírt tejszínhab réteg, a tetején egész eprekkel, vagy a legbátrabbak egy szelet epres sajttortát is a tetejébe ültethetnek ennek az egésznek.

Amint látjátok, az elkészítésükben semmi ördöngősség nincs, a lényeg, hogy a díszítésnél a több mindig jobb. Még egy napernyő a turmixba? Gyümölcssaslik? Színes cukorszórat? Jöhet mind!

Utóirat: a szívószálakat ugye nem felejtettétek el? ;)

berry-sweet-monster-shake

  • 985 2017. augusztus 01 Gasztronómia 2017. augusztus 01.

    Facebook Comments